Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

JUICE is net vertrokken naar Jupiter, maar er is echt een probleem

JUICE is net vertrokken naar Jupiter, maar er is echt een probleem

Twee weken na de lancering in de ruimte heeft JUICE het moeilijk. De op Jupiter gerichte missie slaagde er niet in de 16 meter lange antenne correct in te zetten. De European Space Agency werkt aan het probleem.

De lange reis van de JUICE-missie naar de ijzige manen van Jupiter is net begonnen. Maar slechts twee weken na de succesvolle lancering op 14 april 2023 sloegen de problemen toe. Dat heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA advertentie Op vrijdag 28 april werd de antenne van de sonde niet ingezet zoals gepland.

Deze 16 meter hoge constructie herbergt het RIME-instrument (“Radar for Reconnaissance of Icy Moons”), een radar bedoeld om waardevolle gegevens op te halen. Dit is om meer te weten te komen over de ijzige schil van veel van de manen van Jupiter. De radar en antenne zouden de studie van deze oppervlakken tot een diepte van 9 km mogelijk moeten maken.

De antenne van JUICE is verstopt, maar waarmee?

Er wordt momenteel gewerkt aan het oplossen van een blokkeringsprobleem [l’antenne] los te maken van de montagesteun », samenvatting De European Space Agency tweette een situatie-update. Animatie begeleidt de post: we zien de antenne verduisterd, maar hij kan nog steeds een beetje bewegen – het schip filmt zichzelf met zijn bewakingscamera’s. Er zijn foto’s gemaakt Tussen 17 en 21 aprilTerwijl de teams bezig waren met het verspreiden van de verschillende sapingrediënten.

De antenne van JUICE beweegt, maar de plaatsing ervan wordt belemmerd. // bron : ESA/Juice/JMC, CC BY-SA 3.0 IGO

Elke dag vertoont de RIME-antenne meer en meer tekenen van beweging […]. Vandaag [ndlr : le 28 avril] De radar, die gedeeltelijk verpakt is, is ongeveer een derde van de beoogde totale lengte ESA somt op in een persbericht. Volgens de ruimtevaartorganisatie zou de oorzaak van de blokkade worden toegeschreven aan een kleine pin die vast zou kunnen zijn komen te zitten. Als dit scenario klopt, zouden de gevolgen voor de missie niet rampzalig moeten zijn, aangezien een een beweging van enkele millimeters zou voldoende zijn om de antenne geheel vrij te maken.

READ  Ubisoft: Analisten zijn pessimistischer over de resultaten

Om de antenne te ontgrendelen heeft de European Space Agency een plan. Het is de bedoeling om de motor te starten, waardoor de sonde kan trillen en draaien. Het uitzendbureau dus hoopt Antenne verwarming, momenteel verdrinken in schaduwen en kou. Ook de ruimtevaartorganisatie wil gerustgesteld worden Bevestigen Dat ” JUICE doet het erg goed, en met twee maanden van uitrolplanning is er nog genoeg tijd om eventuele problemen op te lossen. “.

Het is tenslotte gemakkelijk voor te stellen dat de teams die bij de JUICE-missie betrokken waren, alleen opgelucht zouden zijn als de antenne correct was ingezet. Zelfs als de starts van JUICE perfect zijn, blijft het moeilijkste om te doen: 8 lange jaren reizen in kronkelende ruimte, in een vijandige omgeving.


Als je dit artikel leuk vond, zul je het volgende leuk vinden: Mis ze niet door je te abonneren naar Numerama op Google Nieuws.

Mis niets van ESA’s missie naar Jupiter, JUICE