Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jonas Vinggard, kondig het einde aan!

Jonas Vinggard, kondig het einde aan!

De Fransen hebben laten weten dat de winnaar van de laatste twee edities van de Tour de France, Jonas Vingegaard, niet zal worden gevolgd door een derde podiumplaats.

Vengegard, drie passen? Na een zeer zware valpartij tijdens de vierde etappe van de Ronde van Baskenland op 4 april was de Deen onzeker over zijn deelname aan de Tour de France, die zaterdag van start gaat in Florence. Het moet gezegd dat de kopman van de Visma-Lease-fiets breuken aan het sleutelbeen, meerdere ribben, een longkneuzing en een longkneuzing opliep. Eindelijk aanwezig aan het begin van 111H Grand Boucle-editie lijkt de 27-jarige niet de meest waarschijnlijke kandidaat om hem op te volgen.

Volgens de peiling van Odoxa voor Winamax en RTL gelooft slechts 12% van de Fransen dat Jonas Wengegaard, winnaar van de laatste twee edities van de Tour, in staat is een derde overwinning op te volgen (17% onder wielerfans). Het is niet verwonderlijk dat Tadege Pogacar, tweevoudig winnaar in 2020 en 2021, de favoriet is van 21% van de Fransen (35% onder wielerfans). De Spanjaard Carlos Rodriguez completeert het podium (9% en 8%).

Vingegaard: “Aan de startlijn staan ​​is een overwinning op zich”

Voor aanvang van de Tour bevestigde Jonas Vingegaard dat zijn simpele aanwezigheid op de Franse wegen al een overwinning voor hem was. “Elke dag dacht ik dat ik het kon, maar toen kon ik het niet”, zei hij. In drie maanden tijd hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Ik ben dus blij dat ik aan de start sta, dit is een overwinning op zich en vanaf nu alleen maar een bonus. »

Wat de Franse renners betreft, Romain Bardet, die aan zijn laatste wedstrijd in de Tour de France zal deelnemen, werd uitgeroepen tot favoriete renner van de Fransen (35%), voor Christophe Laporte (21%) en David Gaudeau (19%) .

READ  Duitsland in beeld, Egypte blijft indruk maken