Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden herstelt het imago van de Verenigde Staten in het buitenland zonder twijfel over het Amerikaanse democratische model weg te nemen

Het effect is verbluffend. Sinds de toetreding van Joe Biden tot het Witte Huis is het imago van de president van de Verenigde Staten onder de belangrijkste bondgenoten van Washington dramatisch verbeterd, en in het kielzog sleept hij het imago van zijn land mee op de schaal van meer dan twee decennia. Onderzoekscentrum Le PioGepubliceerd donderdag 10 juni. Dit onderzoek betreft tientallen landen, voornamelijk Europese, waar in maart en april opiniepeilingen zijn gehouden.

In 2020 had slechts 26% van de respondenten in Duitsland een positief beeld van de Verenigde Staten en dat is nu 59%. Deze verbetering is vergelijkbaar in Frankrijk, waar positieve meningen variëren van 31% tot 65%, zoals in Canada (van 35% tot 61%), Australië (van 33% tot 48%) of in Japan (van 41% tot 71%) . %).

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In de Verenigde Staten staat Joe Biden voor de eerste obstakels

Deze aanzienlijke verbetering is grotendeels te danken aan de attributen die worden toegeschreven aan voormalig vice-president Barack Obama. Terwijl een overweldigende meerderheid in de 15 onderzochte landen zijn voorganger, Donald Trump, in overweging nam, ” Gevaarlijk “(72%) en” arrogant of arrogant “(90%), Joe Biden wordt als het tegenovergestelde beoordeeld.” gekwalificeerd “(77% in plaats van 16% voor de Republikein) om zijn taken uit te voeren. De grotere meerderheden zien hem ook als ” Het fort van de commandant (62%, in plaats van 46 voor Donald Trump).

Het imago van de Amerikaanse democratie is nu zwak

Deze vaardigheid blijkt duidelijk uit een beter oordeel over het beheer van de Covid-19-epidemie door de Verenigde Staten, ook al blijft het op dit moment opvallend achter bij Duitsland, China of alle Europese landen. In 2020 vond slechts 15% van de ondervraagden in de geselecteerde landen dat de Verenigde Staten de pandemie goed hadden aangepakt: 37% denkt nu van wel.

READ  Covid: tientallen miljoenen mensen opnieuw vast in China, grootschalige controles uitgevoerd door autoriteiten
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Joe Biden kijkt ongegeneerd naar de handels- en technologieoorlog van Trump

De overweldigende meerderheid (75% in plaats van de 17% van zijn voorganger) heeft ook vertrouwen in het vermogen van Joe Biden om het roer over te nemen.” Goede beslissingen over buitenlands beleid Dit geldt met name in Zweden (85% in plaats van 15% voor Donald Trump in 2020), in Frankrijk (74% in plaats van 11%) of in Duitsland (78% in plaats van 10%). Joe Biden keert graag terug naar de Wereldgezondheidsorganisatie (86%), het is binnen het klimaatakkoord van Parijs (82%) of de ontwerptop over democratieën (85%).

Je hebt 37,66% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.