Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden gelooft dat de VS “klaar” is om met de Omicron-variant om te gaan

Joe Biden bevestigde dinsdag 21 december dat de Verenigde Staten “klaar” Je komt een Omicron-variabele tegen die stijgt en herhaalt dat er geen reden voor is “paniek”, althans voor gevaccineerde Amerikanen. “We moeten ons allemaal zorgen maken over Omicron”, bot ‘We moeten niet in paniek raken’, zei de Amerikaanse president tijdens een toespraak gewijd aan de nieuwe variant, en voegde eraan toe: “We zijn niet terug in maart 2020. We zijn er klaar voor.”

En dus citeer ik ‘Drie grote verschillen’ Met het uitbreken van de pandemie: vooral vaccins, maar ook de overvloed aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgverleners die te maken hebben met de toestroom van niet-gevaccineerde mensen in ziekenhuizen, en tot slot de opgedane kennis over dit virus.

Lees ook Joe Biden moest “de orde herstellen ondanks chaos. Maar chaos heerst”: kritiek op de Amerikaanse pers

Joe Biden was echter voorzichtig met het waarschuwen van degenen die niet volledig waren gevaccineerd, door te zeggen dat ze waren gevaccineerd. ‘Goede reden tot zorg’ En zij waren het “Nationale plicht” voor vaccinatie. “Degenen die besluiten het vaccin niet te krijgen, zijn verantwoordelijk voor hun eigen keuzes, maar die keuzes worden gevoed door verkeerde informatie op televisie en sociale media.”, zoals hij zei.

Dus de Amerikaanse president hekelde dit gedrag ” niet beleefd “ Voor sommige bedrijven die winst maken door leugens te laten verspreiden Wie kan zijn cliënten vermoorden?.

“We zitten er altijd middenin”

Het Witte Huis had eerder de strategie van de Amerikaanse president verduidelijkt: tests, het vergroten van de vaccinatiemogelijkheden en extra middelen voor ziekenhuizen, maar er zijn geen nieuwe beperkingen voor Kerstmis. Lange rijen stonden aan het begin van de week voor testcentra in de Verenigde Staten. “Het is niet nodig om onze scholen of onze economie te beperken”Een hoge functionaris van het Witte Huis stelde hem gerust.

READ  Dixie Fire werd de op een na grootste brand in de geschiedenis van Californië
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Omicron-variant: Joe Biden weigert de Verenigde Staten opnieuw vorm te geven

De autoriteiten zullen 500 miljoen gratis onderzoeken uitdelen en 1.000 artsen, verpleegsters en leden van de medische staf van het leger mobiliseren. De Verenigde Staten zullen ook meer dan een half miljard dollar extra hulp bieden aan internationale organisaties om Covid-19 te bestrijden in het licht van de Omicron-uitbraak.

Deze nieuwe variant vertegenwoordigde vorige week 73,2% van de nieuwe Covid-19-infecties in de Verenigde Staten. “Ik denk niet dat iemand had verwacht dat dit zich zo snel zou verspreiden.”Dat zei Joe Biden dinsdag in zijn opmerkingen.

De Amerikaanse president zei ook: “Beschouwd” Reisbeperkingen opgeheven voor acht Afrikaanse landen, met Omicron nu wereldwijd verspreid. Eindelijk:

‘Ik weet dat je moe bent. (…) Ik weet dat je gefrustreerd bent. We willen allemaal dat dit stopt, maar we zitten er nog middenin. “

De wereld met AFP