Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden eindigt zijn toespraak met: “God save the Queen.”

Joe Biden eindigt zijn toespraak met: “God save the Queen.”

Uitglijden of een inside joke? “God save the Queen”: met deze wonderlijke formule sloot de Amerikaanse president Joe Biden vrijdag zijn toespraak af, gewijd aan de bestrijding van wapengeweld. De 80-jarige Democraat had net gesproken tijdens een bijeenkomst in West Hartford, Connecticut (NE), gewijd aan wapenregulering.

Terwijl hij zijn toespraak al had afgesloten met de klassieker “God zegene jullie allemaal en God red onze soldaten”, sprak Biden het publiek toe om duidelijk te maken dat hij zoals gewoonlijk niet kon wachten om deelnemers te begroeten, maar foto’s ging maken. . Hij riep toen: “Wel, God save the Queen, man” (“Gaat het? God save the Queen, man”), voordat hij de microfoon opzette. zonder te weten waarom.

Een woordvoerster van het Witte Huis zei dat hij “met iemand in de menigte sprak” met de opmerking, maar gaf geen verdere context.

Amerikaanse journalisten merkten op dat hij dezelfde uitdrukking gebruikte bij het bevestigen van de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2016, toen Donald Trump officieel werd bevestigd, alsof hij wilde zeggen: “God red ons allemaal” (“Que Dieu nous save all”).

De gebruikelijke blunders

De formulering lijkt misschien nog tegenstrijdiger, aangezien Engeland nu wordt geregeerd door koning Charles III, die geen koningin meer is. De Amerikaanse president ging ook naar de begrafenis van Elizabeth II.

De blunders waar Joe Biden al jaren aan gewend is, worden stelselmatig opgemerkt door zijn felste Republikeinse tegenstanders, die ze willen zien als een teken van zwakke mentale vermogens.

De Amerikaanse president reageert op deze aanvallen met schertsende slagen. Het benadrukt ook de “wijsheid” die hij tijdens zijn lange politieke carrière heeft opgedaan, evenals zijn politieke en diplomatieke successen.

READ  Waarom zijn de beslissingen van voormalige door de president benoemde rechters zo controversieel?

Vrijdag grapte hij over zijn leeftijd. Verwijzend naar de mislukte jarenlange strijd om wapenwetten en uitgeputte activisten aan te scherpen, zei de Amerikaanse president: “Je bent moe. Ik begrijp het. Maar probeer er op 110 weer op terug te komen.”

In opiniepeilingen gelooft een meerderheid van de kiezers dat Joe Biden, de presidentskandidaat van 2024, te oud is om opnieuw kandidaat te zijn. De Democraat wordt 86 aan het einde van een tweede termijn.