Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Je oudere foto’s kunnen in slechte staat verkeren

Je oudere foto’s kunnen in slechte staat verkeren

Dit weekend meldden Google Foto’s-gebruikers dat hun oudste foto’s die naar de service zijn geüpload nu min of meer significante visuele aanpassingen hebben. Een probleem dat echter in sommige gevallen lijkt te zijn opgelost.

Misschien gaf Google Foto’s niet genoeg om je oudste foto’s // Bron: Frandroid

de Google Hij zou de oude screenshots van sommige van zijn gebruikers negeren Google Foto’s ? De vraag rijst bij het verschijnen, beide Service ondersteuningDit is aan redditTientallen getuigenissen van mensen die oude foto’s zijn tegengekomen die gedeeltelijk zijn gewijzigd of volledig zijn vernietigd. Het probleem, dat gelukkig niet alle gebruikers van Google Foto’s treft, lijkt zich te concentreren op de oudste foto’s, die zo’n vijf jaar of ouder zijn, merkt hij op. 9to5Google.

Getroffen gebruikers rapporteerden, maakten back-ups van afbeeldingen en lelijke visuele artefacten op hun oude opnamen, met diepe lijnen en scheuren, maar ook wazige vlekken, witte vlekken en verschillende vervormingen. Het ding is eindelijk te zien op de webversie van Google Foto’s en op de Android- en iOS-apps van het platform.

omkeerbaar probleem?

volgens 9to5GoogleDeze bewerkingen zijn niet alleen zichtbaar in de Google Foto’s-app of in previews, ze worden ook gereproduceerd wanneer u foto’s lokaal downloadt, afzonderlijk of met Google Takeout.

Voorbeelden van gedeeltelijk beschadigde afbeeldingen in Google Afbeeldingen // Bron: 9to5Google

Het probleem lijkt echter omkeerbaar. Voor sommige gebruikers kan het zelfs verdwijnen … slechts een paar uur nadat ze het voor het eerst hebben gezien. De oplossing ligt dus bij Google, zijn AI-systemen en servers – ook al hebben sommige van de betrokken gebruikers op dit moment nog geen verbetering opgemerkt.

READ  The Last of Us deel 2 gecorrigeerd op 60 fps op PS5

Tot nu toe moet Google nog reageren op het schijnbaar recente corruptieprobleem van oude foto’s op Google Foto’s. Hopelijk is dit een tijdelijk probleem, wat uiteraard de vraag oproept naar de duurzaamheid van onze bestanden die op servers zijn opgeslagen in plaats van op fysieke media.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.