Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Janet Yellen roept EU op om digitaal belastingplan te heroverwegen

Zondag riep minister van Financiën Janet Yellen de Europese Unie op om haar digitale belastingproject te heroverwegen, waarbij ze opmerkte dat dit type belasting dat door verschillende Europese landen wordt ingevoerd, wordt beschouwd als “Discriminatie van Amerikaanse bedrijven».

De multinationale vennootschapsbelastingovereenkomst gesloten op 1 juli onder auspiciën van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en zaterdag goedgekeurd door de G20.”Hij roept staten op om in te stemmen met het afschaffen van bestaande digitale belastingen die de Verenigde Staten discriminerend vinden en om in de toekomst geen soortgelijke maatregelen te nemen.Ze zei. “Het is dus aan de Europese Commissie en de EU-leden om te beslissen over de te volgen weg.Ze wees de pers aan de zijlijn van de G-20-top in Venetië.

«Deze staten zijn overeengekomen om in de toekomst geen belastingen te introduceren en af ​​te schaffen die discriminerend zijn voor Amerikaanse bedrijven.‘, bevestigde ze. Yant Yellen reist maandag naar Brussel voor een vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, waar het onderwerp zal worden besproken. Europeanen willen van deze Eurogroepbijeenkomst profiteren omgeruststellenDe Franse minister van Economie Bruno Le Maire zei dinsdag: “De Verenigde Staten over het digitale belastingproject dat de EU wil opzetten om het herstelplan van de EU te financieren.

Laten we ook eens kijken – Italië en Engeland verwelkomen de G20-overeenkomst inzake “aandelen” inzake belastingheffing van multinationale ondernemingen

Washington beschouwt dit project als discriminerend voor de Amerikaanse reuzen

«We zullen de gelegenheid hebben om deze kwestie met haar te bespreken, haar gerust te stellen, rekening te houden met de zorgen van de Amerikanen en de nodige details te verstrekken.De minister zei over de geplande ontmoetingen met Janet Yellen. Om het Europese herstelplan van 750 miljard euro te financieren, waren de Europeanen van plan om verschillende nieuwe middelen in te voeren, waaronder deze digitale belasting.

READ  Vulkaanuitbarsting op La Palma: het beeld van dit geredde huis stoort de eigenaren

Washington ziet dit project somber in, in de overtuiging dat het Amerikaanse giganten als Amazon, Google en Facebook zal discrimineren en dat het de huidige onderhandelingen over belastinghervorming voor multinationale ondernemingen dreigt te verstoren. Eind juni vroegen de Verenigde Staten verschillende Europese landen om het digitale belastingproject uit te stellen als onderdeel van een conservatieve diplomatieke aanpak.

Dit Europese project kan”Volledig ontspoordWashington waarschuwde dat “de lopende internationale onderhandelingen over belastinghervorming.”Er is niets tegen Amerikanen gericht en ik hoop dat we de angst van de Amerikanen ervoor kunnen wegnemen.‘ stelde Bruno Le Maire gerust. Net als Spanje en Italië heeft Frankrijk een digitale belasting ingevoerd, maar is vastbesloten deze te verwijderen zodra de overeenkomst inzake de belasting van multinationale ondernemingen is geïmplementeerd.

Laten we ook eens kijken – “We hebben een akkoord bereikt over internationale belastingen voor de 21e eeuw”, verwelkomt Bruno Le Maire bij G7 Finances