Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italianen zijn verdeeld over de mogelijke verkiezing van Georgia Meloni

Italianen zijn verdeeld over de mogelijke verkiezing van Georgia Meloni

Frédéric Michel (in Rome), bewerking door Laura Lablaud
is gewijzigd in

13.21 uur, 25 september 2022

Stembureaus open voor de Italiaanse parlementsverkiezingen op zondagochtend. Voor het eerst in de geschiedenis zou Giorgia Meloni de eerste vrouw kunnen worden die Italië leidt. Zijn partij, Fratelli d’Italia, leidt in recente opiniepeilingen. Maar hoe kijken Italianen aan tegen iemand die wordt voorgesteld als een aanbidder van Mussolini? Europa 1 ging naar Rome.

Een paar uur voor de poll Wat sommigen al omschrijven als historisch, beangstigend, afschuwelijk… er is geen gebrek aan woorden. Georgië Melonimet de alliantie van Fratelli d’Italia, bestaande uit troepen Matteo Salvini Gebaseerd op Silvio BerlusconiBij de Italiaanse parlementsverkiezingen leiden opiniepeilingen met 24 tot 25% van de stemintenties, vergeleken met 21 tot 22% voor de Democratische Partij. 13 tot 15% voor Cinque Strelle, 12% voor La Liga en 8% voor Forza Italia.

Met deze uitkomst zou de ultraconservatieve coalitie gemakkelijk kunnen winnen. Europa 1 ging naar Rome.

Ik heb geen goede foto van haar.

Laura is receptioniste bij een hotel in het centrum van Rome. Vanmiddag, als ze haar werk verlaat, gaat ze stemmen en reserveert ze haar stem voor Georgia Meloni. “Het wordt gezien als een recht, met zeer specifieke maar niet extreme regels. Ik hoop echt dat er verandering komt”, zegt ze.

Gaia, 40, werkt voor een privébedrijf in Rome en ziet niet de aan de macht komen van de jongste Italiaanse afgevaardigde en minister onder Berlusconi. “Ik heb geen goed beeld van haar, maar ik weet dat ze erg succesvol is in het land. Het maakt me een beetje bang. De rechtse kracht maakt me altijd bang als het ernstig wordt en dat is de indruk die het me geeft”, zegt hij. getuigt.

READ  Verenigde Staten: prachtige foto's van de orkaan die Kansas trof

Het is ‘Marine Le Pen thuis’.

Deze jonge Italiaan die niet gaat stemmen, lijkt zich geen zorgen te maken over de hack van Giorgia Meloni’s partij, Fratelli d’Italia. “Deze ideologie, ik hou er niet zo van omdat ik nogal modern ben. Ik zie het als tegenstrijdig, bijvoorbeeld als Marine Le Pen thuis”, zei ze in de Europa 1-microfoon.

Net als in Frankrijk blijven veel Italianen weg van de politiek. De onthouding zou deze zondag sterk kunnen zijn. De eerste resultaten worden ’s nachts verwacht.