Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Isolatie: wat is deze raamfolie, gepresenteerd als een enkele beglazingsoplossing?

Isolatie: wat is deze raamfolie, gepresenteerd als een enkele beglazingsoplossing?

Kunststof beglazingsfolie kan de isolatie van uw woning iets verbeteren. (© Tomsickova / Adobe Stock)

We zijn nog niet in november, want de winter is al in aantocht. Bruno Le Maire trok zijn coltrui uitzetten de Fransen (zachtjes) de verwarming weer aan.

Maar als we bijvoorbeeld in de stad wonen, is het gebruikelijk dat onze ramen “enkel glas” zijn, met andere woorden, bestaande uit slechts één ruit. In tegenstelling tot dubbels, bestaan ​​zelfs triples, zoals hun naam aangeeft, uit twee of zelfs drie delen.

Dus de eenvoudigste oplossing is om “vensters te veranderen”, zoals een renovatiebedrijf ons uitlegde. Maar soms ontbreken de financiële middelen. Ook zijn er tijdelijke en goedkope oplossingen. Vergroot de met glas beklede isolatiefilm.

“Effectieve…”

Eenvoudig te installeren en erg goedkoop, het is gewoon een bestandPlastic folie die aan het raam hangt. het kost Tussen 2 en 45 euro per vierkante meter, en het moet zo worden geïnstalleerd dat er een afstand van 1 mm is tussen het glas en de film. “Deze ruimte, die lucht zal vasthouden, die isolatie mogelijk maakt”, specificeert een verkoper uit Castorama, noem hem nieuws.fr.

“Dit vermijdt het koude muur-effect”, specificeert de website nieuwe energieën.

Om het te installeren, is niets eenvoudiger: snijd de folie gewoon op de afmetingen van uw raam. Wanneer u dit doet, is het raadzaam om dubbelzijdig plakband aan te brengen (meestal wordt het ermee verkocht) over de gehele omtrek van het raam, zodat het de breedte en lengte van het raam goed omringt.

READ  Spoorwagonvervoersdienst

Vervolgens moet je deze film deponeren en aan beide kanten plakken. “We raden ook aan om alles met een föhn te verwarmen om de film te verlengen”, vult de Castorama-verkoper aan.

Video’s: Momenteel in Actu

En dat was het dan, er is “nooddubbel glas” geplaatst en normaal gesproken zou de isolatie in uw woning (iets) beter moeten zijn.

“Een beetje”, want, zoals de verkoper stelt, het is geen wondermiddel, en “het zal nooit zo effectief zijn als dubbele beglazing.”

“…maar tijdelijk”

Bovendien is dit meestal een tijdelijke oplossing. De verkoper noemt “een jaar of zelfs twee jaar indien goed onderhouden”.

Maar het is een apparaat dat zichzelf niet reinigt en snel verslechtert. “Het is niet ongewoon dat een film loslaat […] Er kan condensatie optreden tussen het glas en de folie, waardoor vocht ontstaat dat ramen kan beschadigen als ze van hout zijn”, vat Énergies Nouvelles samen.

Wat betreft het idee om driedubbele beglazing te maken door deze ook buiten te installeren, denk er niet eens over na: “Het weer kan de film veel beschadigen. De verkoper houdt vol dat het niet echt lang zal duren.”

Bovendien is de geluidsisolatie bij dit apparaat bijna nul.

Zoals je begrijpt, dan is het een apparaat dat verre van nutteloos is, maar het heeft nog steeds zijn beperkingen.

De film is te vinden bij bouwmarkten zoals Leroy Merlin of Castorama, of op internet.

Was dit artikel nuttig voor u? Weet dat je Actu in de ruimte kunt volgen nieuws . Met één klik, na registratie, vindt u al het nieuws van uw favoriete steden en merken.

READ  "Recordpercentage ontslagen"