Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is Tesla Premium-connectiviteit het waard?

Is Tesla Premium-connectiviteit het waard?

Tesla biedt een vrijblijvend abonnement aan van € 9,99 per maand, wat een meer toegankelijke en meeslepende ervaring in zijn auto's biedt. Maar wat zit er werkelijk achter deze belofte? Is dit nodig of is een gratis standaardaansluiting voldoende?

Net als de meeste technologiegiganten biedt Tesla zijn deel van de abonnementen aan om de klantervaring te verbeteren. In de Verenigde Staten is het mogelijk om maandelijks een abonnement te nemen op volledig zelfrijden. Hiermee kun je testen hoe interessant het is, zonder dat je de 15.000 dollar hoeft te betalen die het merk vraagt ​​voor deze functionaliteit gedurende de levensduur van de auto.

Als dit type abonnement de rijfunctionaliteit verbetert, is er een ander type dat hier niet echt mee verbonden is. Het richt zich in plaats daarvan op infotainment, navigatie en sommige gadgets via een mobiele app: dat is premium connectiviteit.

Tot de zomer van 2018 hadden alle Tesla-voertuigen levenslang gratis premiumconnectiviteit. Vanaf dan is er alleen nog een proefperiode waarmee je er zonder extra kosten van kunt profiteren. Het duurde eerst twaalf maanden, en vandaag slechts één maand. Na deze gratis maand zijn er twee mogelijkheden: de premium aansluiting behouden voor € 9,99 per maand, of bij de standaard aansluiting blijven.

Wat zijn de verschillen tussen de twee? Dit is wat Premium Connection feitelijk biedt, en of het mogelijk is om zonder te doen terwijl de meeste aangeboden functies behouden blijven.

Wat is Tesla Premium Connect?

Voordat u beslist of Tesla uw jaarlijkse € 120,- waard is, is het belangrijk om te onthouden wat Premium Connection precies is. Wanneer u een nieuwe Tesla bezit, profiteert u van één maand gratis Premium-connectiviteit. Dit zou u moeten aanmoedigen om u aan te melden om te betalen.

daar De ondersteuningspagina van Tesla is gewijd aan Premium Connection Het is niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te verteren, dus laten we proberen de zaken te vereenvoudigen. U bent zich er waarschijnlijk van bewust dat Tesla graag veel – tot op zekere hoogte nuttige – entertainmentfuncties in zijn auto's wil aanbieden. Sommigen verbruiken echter een aanzienlijke hoeveelheid mobiele data, wat betekent dat de kosten aanzienlijk kunnen zijn voor het merk.

Een verfijnder interieurontwerp met knoppen en commodes // Bron: Raphael Bout
Binnen Tesla. //Bron: Raphael Bout

Daarom vinden we achter Premium Connection de mogelijkheid om gebruik te maken van alle streamingdiensten die Tesla momenteel aanbiedt: Spotify, Apple Music, Tidal en TuneIn, maar ook van alle theatermodus-apps zoals YouTube, Netflix of Disney+.

READ  Het pad is eindelijk duidelijk voor AMD Ryzen-gebruikers!

Wat zijn exclusieve Premium Connection-aanbiedingen? In het bijzonder is er visualisatie van autocamera's via een mobiele applicatie, wanneer de bewakingsmodus actief is. Maar let op: na 15 minuten gebruik moet je 24 uur wachten voordat je de camera's weer kunt bekijken. Tesla wil zichzelf ongetwijfeld beschermen tegen bepaalde toepassingen die van de Model Y een constant draaiende bewakingscamera zouden maken, waardoor veel mobiele data worden verbruikt.

Het gebruik van een webbrowser is ook inbegrepen in Premium Connection, evenals twee navigatiegerelateerde items: een satellietweergave op het centrale scherm en een realtime verkeersvisualisatie – rood, oranje of blauw op de manier van Google Maps, afhankelijk op de verkeersstroom.

Wat is de standaard Tesla-aansluiting?

Alles hierboven beschreven heeft betrekking op de bevoorrechte verbinding. Dus wat blijft er over in de standaard Tesla-verbinding? Als je de indruk hebt dat je om optimaal van je auto te kunnen genieten 9,99 euro moet betalen, dan heeft het marketingteam zijn werk goed gedaan.

Bron: URLBron: URL
Standaard versus Premium. // bron : Schermafbeelding van Tesla

Als we naar de overzichtstabel van Tesla kijken, zien we slechts één regel geverifieerd door de standaardverbinding: navigatie. Impliciet: je kunt nog steeds een adres invoeren en je laten leiden door de ingebouwde GPS, maar je kunt niet naar muziek luisteren via Spotify of een webbrowser gebruiken.

Houd er rekening mee dat Tesla specificeert dat standaardconnectiviteit gedurende 8 jaar zonder extra kosten is inbegrepen in alle voertuigen, zonder te vermelden wat er gebeurt zodra deze periode is verstreken. Tegen de tijd dat dit gebeurt, zal 2027 het jaar zijn waarin de eerste auto’s getroffen worden, en dit kan allemaal veranderd zijn.

Wie meer gefocust is, zal de kleine sterretjes opmerken die je doen afvragen: wat kunnen we doen met een standaard Wi-Fi-verbinding?

Hoe kun je van (bijna) alles genieten zonder te betalen voor Premium Connection?

Voor mensen die geen nieuw abonnement willen afsluiten, zijn er twee oplossingen. De eerste is de eenvoudigste en zal waarschijnlijk geschikt zijn voor de zuiniger onder jullie. Het gaat erom dat je genoegen moet nemen met wat de standaardverbinding biedt. Maak daarom geen gebruik van een muziekstreamingdienst (via bijvoorbeeld Bluetooth van je smartphone) en kijk geen YouTube-video terwijl je op de Supercharger zit.

Als u van tevoren weet dat u dergelijke toepassingen niet heeft, en dat andere nadelen van premium bellen u niet beïnvloeden, heeft u ongeveer honderd euro per jaar bespaard.

Tot de tweede categorie mensen behoren degenen die bijvoorbeeld tijdens het autorijden toch gebruik willen maken van een muziekstreamingdienst, maar daarvoor €10,- per maand bijbetalen lijkt niet gerechtvaardigd. Wees gerust, er zijn oplossingen.

Zoals Tesla opmerkt, zijn surfen op het web, muziekstreaming en video allemaal beschikbaar via een standaard Wi-Fi-verbinding, dus je hebt genoeg opties om van te genieten, wat betekent dat je Wi-Fi hebt terwijl je in de auto rijdt (wifi thuis is een nee). -brainer). Helaas).

Als uw mobiele abonnement bijvoorbeeld multi-simkaarten omvat, zelfs als dat betekent dat u deze in een kleine 4G- of 5G-router moet plaatsen die permanent op uw Tesla is aangesloten, heeft u altijd wifi. Vergeet niet om de optie te selecteren om Wi-Fi niet uit te schakelen wanneer uw Tesla uit de parkeerstand komt, zodat u in alle rust gebruik kunt maken van streamingdiensten.

Steam-app in Tesla Model S Plaid // Bron: Thomas Ancelle voor NumeramaSteam-app in Tesla Model S Plaid // Bron: Thomas Ancelle voor Numerama
Steam-app in Tesla Model S Plaid. //Bron: Thomas Ansell voor Numerama

De andere oplossing is minder praktisch, maar net zo effectief: deel de verbinding vanaf je smartphone. Op iOS en Android is het nu mogelijk om een ​​automatisering te creëren die wordt geactiveerd wanneer uw smartphone verbinding maakt met de Bluetooth van de auto, waardoor het delen van verbindingen wordt geactiveerd. De auto ziet dan het wifi-netwerk waarmee hij is verbonden, en dat is alles.

READ  AirPods, kerstcadeaus, kunnen niet worden gerepareerd of gerecycled

Houd er echter rekening mee dat, afhankelijk van de smartphones en omgevingen, deze oplossing noodzakelijkerwijs minder robuust is dan de eerste, naast de impact ervan op de temperatuur en het batterijverbruik van uw smartphone. Maar het heeft het voordeel dat het er is.

Wat we zeker verliezen zonder een Premium-verbinding

Zoals hierboven vermeld, zijn sommige Premium Connection-functies nog steeds beschikbaar zonder te betalen, zelfs als je wifi hebt tijdens het rijden. Dit is niet voor alles het geval. Dit is wat echt exclusief is voor Premium Connection en waarvoor u daarom € 9,99 per maand moet betalen om ervan te profiteren:

  • Kaarten met satellietweergave
  • Realtime visualisatie
  • Bewakingsmodus – Live cameraweergave

Als ten minste één van deze drie kenmerken voor u essentieel is, heeft u helaas geen andere keuze dan het bedrag te betalen dat Tesla vraagt.

Hoe abonneer je je op Premium Connection?

Als u zich wilt abonneren op Premium Connection, gebeurt alles in de mobiele app, of rechtstreeks vanaf het middendisplay van uw Tesla – als u aankopen en abonnementen in de auto activeert. Het abonnement is vrijblijvend, waardoor u er af en toe van kunt profiteren tijdens vakanties in het buitenland, wanneer de mobiele data soms beperkter zijn met een Frans mobiel abonnement.

Hoe u zich vanuit de Tesla-app kunt abonneren op Premium ConnectHoe u zich vanuit de Tesla-app kunt abonneren op Premium Connect
Hoe u zich kunt abonneren op Premium Connection vanuit de Tesla-app. // Bron: Tesla-screenshot

Aanmelden duurt slechts drie kleine stappen:

  • Selecteer “Upgrades”,
  • Selecteer “Software-updates”,
  • Afhankelijk van of u al geabonneerd bent of niet, selecteert u Actief of Inactief en selecteert u Abonneren.

U hoeft dan alleen maar uw betalingsgegevens in te voeren en Tesla stuurt u een bevestiging per e-mail.

De e-mail wordt ontvangen zodra u zich abonneert op de premiumcommunicatie van TeslaDe e-mail wordt ontvangen zodra u zich aanmeldt voor Tesla premiumcommunicatie
De e-mail is ontvangen nadat u zich heeft aangemeld voor Tesla Premium Connection. // Bron: Tesla-screenshot

Houd er rekening mee dat het afmelden op dezelfde plaats gebeurt. Houd er rekening mee dat de factuurverlenging eenvoudigweg wordt geannuleerd: de huidige periode loopt door tot het einde (30 dagen). Dus premium of standaard?


Als je dit artikel leuk vond, zul je ook het volgende leuk vinden: Mis het niet door je te abonneren In Numerama op Google Nieuws.