Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is het feit of mythe?

We hebben allemaal het gezegde gehoord “een appel per dag houdt de dokter weg”, maar is er enige waarheid in dit gezegde? Laten we de wetenschap achter dit adagium eens nader bekijken.

Voedingsfeiten over appels.

Verse appels zijn een goudmijn aan vitamines en mineralen. Volgens MASA (Ministerie van Landbouw en Voedselsoevereiniteit) bevat een grote appel met schil de volgende voedingsstoffen:

  • 116 calorieën
  • 30,8 gram koolhydraten
  • 0,38 gram vet
  • 0,58 gram eiwit

De hoeveelheid vezels in een appel met schil is 5,4 gram. Appelvoeding bevat ook een scala aan vitamines en mineralen, zoals kalium en vitamine C. Volgens MASA neemt de voedingswaarde van de vitamines en mineralen van de appel af als appels worden geschild of de schil wordt verwijderd. Een grote, schilloze of geschilde appel bevat:

  • 27,6 gram koolhydraten
  • 104 calorieën
  • 0,28 gram vet
  • 0,58 gram eiwit

Zelfs zonder de schil bevatten appels nog steeds een grote hoeveelheid vitaminen en mineralen. Het is echter lager dan de hoeveelheden voedingsstoffen die worden aangetroffen in een appel met schil. Met name is de vezel teruggebracht tot slechts 2,8 gram, of iets meer dan de helft van de vezels die worden aangetroffen in appels met de schil.

Een studie gepubliceerd in juni 2017 in NPJ Precision Oncology ontdekte dat ursolinezuur, gevonden in appelschillen, de groei van prostaatkankercellen kan remmen. Onderzoekers hebben ontdekt dat ursolzuur, een wasachtige verbinding in appelschillen, kankerbestrijdende eigenschappen heeft. Ze testen momenteel de combinatie van ursolzuur met andere antioxidanten die in planten worden aangetroffen, zoals curcumine, en de rol ervan bij het verminderen van de activiteit van prostaatkanker.

READ  Kunstmatige intelligentie heeft een wetenschappelijk artikel over zichzelf geschreven en het zal alles veranderen

De gezondheidsvoordelen van appels.

In een studie gepubliceerd in oktober 2015 in Food and Nutrition Research, ontdekten onderzoekers dat kinderen die veel appels aten een hogere inname van vezels, magnesium en kalium hadden. Over het algemeen hadden ze minder toegevoegde suikers dan kinderen die minder appels aten.

Appels zijn rijk aan quercetine. Quercetine is een flavonoïde die voorkomt in groenten en fruit en die mogelijk kankerbestrijdende, ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen heeft, volgens een studie die in maart 2016 in Nutrients is gepubliceerd.

Pectine, een vezel die voorkomt in appels, kan helpen het slechte LDL-cholesterol te verlagen. Dit verhoogt het risico op coronaire hartziekten. Omdat pectine wordt gefermenteerd uit vetzuren met een korte keten, kan het een sleutelrol spelen bij het voorkomen van chronische ziekten, waaronder darmaandoeningen.

De fytonutriënten en vezels in appels spelen een belangrijke rol bij de bescherming tegen schade door vrije radicalen en het verminderen van het risico op kanker. Studies hebben aangetoond dat appels het lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve stress. Sommige gegevens suggereren met name een verminderd risico op long-, colorectale, borst- en gastro-intestinale kankers.

Dus, is het eten van een appel per dag een goede manier om ijzer gezond te houden?

Het oude gezegde luidt dat een appel per dag de dokter weghoudt, maar is het waar? Op het eerste gezicht lijken appels vrij gezond. Ze bevatten weinig calorieën en vet, veel vezels en zijn een goede bron van vitaminen en mineralen. Omdat ze antioxidanten bevatten. Studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig appels eten een lager risico hebben op hartaandoeningen, diabetes en kanker. Aan de andere kant is het essentieel om te onthouden dat de sleutel tot een gezond dieet evenwicht is. Maak geen misbruik van appels (of ander voedsel), en het komt wel goed. Geniet ervan als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet en ze kunnen helpen om u weg te houden van de dokter.

READ  Hoe een CO2-detector correct te kiezen en te gebruiken

Hoe maak je appels schoon van pesticiden om te profiteren van al hun voedingsstoffen?

Om te profiteren van de voedingsstoffen in de hele appel, moeten ze natuurlijk eerst goed worden schoongemaakt. Om ongewenste pesticiden te elimineren, zijn er twee geldige en effectieve opties.

  • De eerste is om de appels 15 minuten in een oplossing van azijn en water te laten weken.
  • Met de tweede kunt u appels in een bak met heet water plaatsen. Er kan een witte substantie op het oppervlak van de appel verschijnen. Je wacht 5-10 minuten en begint dan met het schrobben van de appels met een borstel onder stromend water.
* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie het advies van een gezondheidsprofessional niet vervangen.