Gereserveerd voor abonnees

De aankondiging van Kate Middleton dat ze kanker heeft, heeft de discussie over het groeiende aantal kankergevallen onder jongeren heropend.
Jeff Gilbert/AFP

Decryptie – De aankondiging van de gezondheidstoestand van de prinses van Wales doet de zorgen over het toenemende aantal gevallen van kanker herleven. Wat zeggen de wetenschappelijke gegevens?

Neemt het aantal gevallen van kanker toe, vooral onder jongeren? Door aan te kondigen dat bij haar buikkanker was vastgesteld (een vage term die zowel de darmen als de eierstokken of de alvleesklier omvat), maakte Kate Middleton een einde aan de speculaties over haar verdwijning uit de media. Maar tegelijkertijd bracht de 42-jarige prinses dit terugkerende onderwerp terug naar de onderhandelingstafel. In het proces, een Brits dagblad Telegraaf Zo waarschuwde hij A “De mysterieuze kankerepidemie”. “De afgelopen jaren hebben specialisten een significante toename van het aantal kankergevallen bij mensen onder de 45 jaar opgemerkt, kankers die doorgaans bij oudere patiënten worden waargenomen.”, zo melden Britse media. Maar kunnen deze observaties van sommige artsen worden gegeneraliseerd?

Laten we eens kijken naar de Franse gegevens. Een paar maanden geleden maakte de Franse Volksgezondheidsautoriteit bekend dat het jaarlijkse aantal nieuwe gevallen van kanker was verdubbeld sinds…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 82% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

€ 4,49 per maand gedurende 12 maanden

Al geabonneerd? Inloggen

Kanker: is het geval van Kate Middleton een indicator voor de verspreiding van de epidemie onder jongeren?

Deelnemen

Deelnemen