Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

iPhone 13: eerste blik op de nieuwe Apple-telefoons

Net voor het gebruikelijke schema stuurde Apple ons een bestand iPhone 13 mini Versierd met het nieuwe roze dat helemaal in de mode zou moeten zijn, en iPhone 13 Pro Wat niet ver van lijkt op een goudstaaf. Om je te laten wachten tot vrijdag, of misschien je ongeduld te verdubbelen, laten we eerst eens kijken naar de nieuwe iPhones.

iPhone 13 mini (onder) en iPhone 13 Pro (boven). foto van IGeneration.

Terwijl geruchten de ronde doen over een bereikverstrakking, houdt Apple dit jaar bij vier modellen. De iPhone 13 mini heeft een schermgrootte van 5,4 inch, de iPhone 13 en iPhone 13 Pro hebben dezelfde diagonaal van 6,1 inch en het scherm van de iPhone 13 Pro Max is 6,7 inch groot. Vanaf € 809 voor iPhone 13 mini Met 128 GB opslagruimte Voor € 1.839 voor de iPhone 13 Pro Max Met een opslagcapaciteit van 1 TB bevat het assortiment maar liefst 62 referenties.

Doe mijn kleren uit… Image iGeneration.

Het is gemakkelijker om de apparaten uit te pakken omdat hun doos niet langer in folie is gewikkeld, een klein detail dat de productie van 600 ton plastic vermijdt. Apple wil tegen 2025 plastic volledig uit de verpakking halen. In Frankrijk wordt de doos echter omringd door een andere doos, die een kit bevat voor handsfree bediening Wettelijk verplicht.

Inhoud van de doos. Als de koptelefoon nog wordt meegeleverd, zoals wettelijk vereist, is de oplader niet meer beschikbaar sinds vorig jaar. foto generatie.

Een paar seconden zijn genoeg om te onthouden dat de stalen randen van de iPhone 13 Pro een echte spiegel zijn die de kleinste lichtstraal opvangt, maar ook vingerafdrukken. Het gezandstraalde aluminium van de iPhone 13 past het meest voorzichtig, maar het gepolijste glas aan de achterkant is rommeliger dan het getextureerde glas van de iPhone 13 Pro.

READ  Returnal: Slaat beschadigd op na de eerste patch - Nieuws
iPhone 13 Pro chipset (links, met duidelijk zichtbare vingerafdrukken) en iPhone 13 mini (rechts). foto van IGeneration.

Violet verdwijnt tegelijkertijd met groen en maakt plaats voor roze, dat veel minder verzadigd is dan het koraal in de iPhone XR. De “niet-professionele” modellen blijven heter dan de “professionele” modellen, maar alleen dankzij de kleur “product rood”. Apple keert terug naar koele, vervaagde tinten, aangebracht in lagen metaalkeramiek “Nanoschaal” Op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

De inkeping met het True Depth-systeem is smaller (een klein beetje) en langer (nauwelijks). Helaas verandert dit niets aan de weergave van de celopname of het laadniveau. foto van IGeneration.

Alle vier de modellen behouden de afmetingen van hun voorgangers, binnen een dikte van een kwart millimeter. Apple meet zijn hardware echter op het dunste punt: qua optische eenheden, die nog nooit zo krachtig zijn geweest, is de dikte van de iPhone 13 Pro Max meer dan een centimeter. Hoesjes die zijn ontworpen voor iPhone 12 kunnen geen gelijkwaardige iPhone 13s bevatten.

iPhone 12 mini (links) en iPhone 13 mini (rechts). foto van IGeneration.

Bovenal is de nieuwe hardware zwaarder. Nog zeven gram voor de iPhone 13 mini en nog eens negen gram voor de iPhone 13, het gewicht van een grote suikerklontje, klinkt niet als veel. Maar het verschil is tot 12 gram voor de iPhone 13 Pro Max en tot 16 gram voor de iPhone 13 Pro, een stijging van bijna 10%! Voeg een hoes toe die compatibel is met het MagSafe-systeem, zodat deze wordt verzwaard door magneten, en u kunt uw telefoon als halter gebruiken.

Het beeldblok is zo dik dat de iPhone 13 Pro wiebelt als de oude Freebox! foto van IGeneration.

Alle vier de modellen gebruiken een helderder Super Retina XDR-display terwijl ze zuiniger zijn, maar de Pro-modellen profiteren van ProMotion-technologie, die de verversingssnelheid aanpast aan het gebruik. Het kan tot 10 Hz gaan voor statische inhoud, om de batterij te sparen, en tot 120 Hz voor meer dynamische inhoud, om optimale vloeibaarheid te garanderen.

READ  Google Drive ondersteunt meerdere foto's en accounts
iPhone 13 Pro (links) en iPhone 13 mini (rechts). foto van IGeneration.

Geruchten wachtten op het vergrendelscherm “altijd beschikbaar”, zoals de Apple Watch, maar Apple heeft duidelijk geen grote panelen gevonden die lang op 1 Hz kunnen werken zonder langdurige nagloeiing te vertonen. En tenslotte zullen sarcastische geesten zeggen: Apple Watch is precies het beste scherm “altijd beschikbaar” voor iPhone.

iPhone 13 mini (links) en iPhone 13 Pro (rechts). foto van IGeneration.

Tot slot beschikken de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max over een derde camera en grote sensoren (lees: Fotogenieke iPhone Dertien). De illustraties op de website van Apple zijn moeilijk te vertalen waar het beeldblok, dat al op de iPhone 13 is opgelegd, bezet is, maar openhartig is op de iPhone 13 Pro. De iPhone 12 Pro ziet er een beetje discreet uit!

Dit is geen inductiekookplaat. De “gouden” kleur van de iPhone 13 Pro ziet er vanuit bepaalde hoeken soms helemaal wit uit. De roze kleur van de iPhone 13 maakt dezelfde indruk. foto van IGeneration.

Het is nog te vroeg om de praktische implicaties te bespreken van de vijfde grafische kern van de A15 Bionic-chip die bedoeld is voor Pro-modellen, het belang van de kinetische modus, het gemak dat ProMotion biedt en nog minder autonomie. De komende dagen zullen we honderden foto’s maken, tientallen video’s opnemen, meerdere prestatietests uitvoeren en natuurlijk de batterijen van deze apparaten leegmaken.

Tot volgende week voor onze eerste conclusies. Tot die tijd kunt u ons gerust vragen stellen.