Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Influenza: “Je moet je nu laten vaccineren”, waarschuwt zorgverzekering vooruitlopend op piek van epidemie

Influenza: “Je moet je nu laten vaccineren”, waarschuwt zorgverzekering vooruitlopend op piek van epidemie

De vaccinatiecampagne komt maar moeizaam van de grond in Frankrijk. Geconfronteerd met deze constatering adviseert de ziekteverzekering om zo vroeg mogelijk te vaccineren, vooruitlopend op de piek van de epidemie in de toekomst.

“Het is belangrijk dat je je nu laat vaccineren.” De ziekteverzekering waarschuwt, bij monde van Dominique Martin, de nationale medische adviseur van het fonds, donderdag 24 november voor de dringende noodzaak van bescherming tegen de pandemie.

Terwijl vijf regio’s de pre-pandemische fase zijn ingegaan, namelijk Bretagne, Normandië, het Val-de-Loire Centre, Hautes-de-France en Ile-de-France, komt de vaccinatiecampagne maar moeilijk op gang. Op dit moment hebben sinds half oktober iets meer dan 4 miljoen Fransen een dosis van het vaccin gekregen. Dit is bijna 20% lager dan vorig jaar in dezelfde periode.

“De epidemie is relatief vroeg dit jaar”, zegt Dominic Martin. “Dus over een paar dagen, over een paar weken zitten we in de epidemie en het is belangrijk om jezelf nu te beschermen”, benadrukt hij.

“drievoudige epidemie”

Deze behoefte om de meest kwetsbaren te beschermen is erg belangrijk omdat Franse ziekenhuizen momenteel met drie epidemieën tegelijk worden geconfronteerd: griep, bronchiolitis en coronavirus. “Dit is dus nog een reden om je te laten vaccineren. Ik benadruk dat we ver achterlopen op het tempo van vaccinatie in vergelijking met vorig jaar en het is belangrijk om deze vertraging zo snel mogelijk in te halen.” uitgelegd aan Frankrijk informatie.

Een positie die al een naam heeft gevonden aan de overkant van de Atlantische Oceaan: “drievoudige epidemie”.

READ  Wat weten we over Morissette Doerr, die slechts enkele maanden na zijn vaccinatie stierf aan de ziekte van Creutzfeldt-Jakob?

Dominique Martin herinnert eraan dat vaccinatie “iedereen” aangaat, zoals zwangere vrouwen. “Het risico is zeven keer groter dan dat van een zwangere vrouw die met griep in het ziekenhuis wordt opgenomen, dus het is erg belangrijk dat u het vaccin krijgt”, herinnert hij zich, vooral omdat hij twee weken met het vaccin rekent voordat het werkt.