Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Influenza begon te dreigen in Frankrijk

Ondertussen blijft bronchiolitis zich in alle gebieden verspreiden

Op woensdag 8 december maakten gezondheidsautoriteiten bekend dat de Franse hoofdstad wordt bedreigd door een griepepidemie in het zuidwesten, terwijl bronchiolitis zich in alle regio’s blijft verspreiden.

Het aantal griepgevallen, zoals ziekenhuisopnames, registreerde vorige week de derde opeenvolgende wekelijkse toename in de Franse hoofdstad, waardoor de regio Occitanie in een pre-pandemische fase kwam, zoals het bureau samenvat in zijn bulletin. volksgezondheid Frankrijk. Het is het eerste grootstedelijk gebied dat in deze categorie passeert, Réunion bevindt zich al in deze staat en Mayotte is volledig besmet met de epidemie.

Afgelopen winter hielpen opsluiting en Covid-barrièrebewegingen om alle virussen te voorkomen, inclusief de griep. De Fransen waren minder besmet dan normaal en daarom minder collectief ingeënt, wat de vrees doet rijzen voor een nog sterkere epidemie dit jaar, evenals voor andere ziekten zoals gastro-enteritis.

Bronchiolitis slaat overal toe

Dit fenomeen doet zich al weken voor bij bronchiolitis, een ziekte die vooral kinderen treft. Vaak en zeer besmettelijk met hoesten, hard, snel, piepende ademhaling en piepende ademhaling. Meestal kan een bezoek aan de eerste hulp of zelfs een ziekenhuisopname nodig zijn.

Sinds november heeft de epidemie van bronchiolitis alle gebieden van het grootstedelijk gebied getroffen, waar het momenteel “op een hoog niveau” voortduurt. Inmiddels zijn Réunion en Guadeloupe toegevoegd. Op het vasteland van Frankrijk werden vorige week “van de 5.577 kinderen onder de twee jaar die op de eerste hulp werden gezien met bronchiolitis, […]Het bureau gaf aan dat 5.077 (91%) minder dan een jaar oud waren en dat 2.015 (36%) in het ziekenhuis waren opgenomen. “Hiervan waren er 1.893 (94%) jonger dan één jaar”, zegt ze.

READ  Chinese studie belicht de omvang van de virale belasting in een vroeg stadium van delta-variabele infectie - biomedische feiten

Ten slotte, aan de kant van gastro-enteritis, nemen de gevallen in stedelijk Frankrijk toe, maar zijn ze onder hun normale niveau in deze tijd van het jaar, volgens het Sentinels Network, dat gegevens van verschillende huisartsen verstrekt.