Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inflatie: ontdek welke salarisverhogingen er gepland zijn voor 2022 en 2023!

In Frankrijk stijgt, net als in heel Europa, de inflatie. Het tast de koopkracht van de meesten van ons aan. Dit is waarom bedrijven snel moeten beginnen salarisverhoging. Verder blijkt uit een onderzoek van WTW kondigt een verhoging aan gemiddeld 3,1% voor dit jaar. zal stijgen tot 3,3% in 2023.

Bedrijven herzien hun beloningsbeleid

De situatie is zorgwekkend. Inflatie gaat door momentum krijgen Sinds begin dit jaar 2022. Als gevolg hiervan moeten veel van onze burgers de broekriem aanhalen. Het goede nieuws kwam echter gewoon niet door.

Bedrijven zouden eigenlijk moeten beoordelen hun beloningsbeleid. WTW Verzekeringsmakelaardij een onderzoek gedaan Over het bonusbeleid van deze bedrijven. Volgens dit onderzoek is 35% Een aantal van deze bedrijven overweegt het jaarsalarisbudget te verhogen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 34% Van hen willen de niet-financiële elementen van compensatie benadrukken. En de 30% anticipatie Extra budgetten voor verhogingen indien nodig.

Verhoging voor groepen medewerkers

Het onderzoek bracht ook aan het licht Andere interessante items. 23% Franse bedrijven zijn van plan om het personeelsbestand te vergroten. tussen deze 23%Sommigen hebben deze verhoging al doorgevoerd. De verhoging van de vraag richt zich op medewerkers met een hoog retentierisico.

Het is echter ook bedoeld voor mensen met zeldzame of gevoelige vaardigheden. 59% van de organisaties, of 6 van de 10, wil graag een minst winstgevende case study. 21% Sommigen van hen zijn van plan zich aan te passen Loonlijst. Alleen maar 9% Een van deze organisaties overweegt een tweede ronde salarisverhogingen door te voeren.

READ  Meer banen gecreëerd in april in de VS

Gemiddelde herwaardering van 3,1% in 2022

Khalil Ait Mouloud, WTW Wage Survey Director, sprak over BFM Business. Volgens hem is dit een vergoeding daling van de koopkracht bedrijven denken “Collectieve Verhogingen”.

Dat is in ieder geval het punt. In werkelijkheid, Inflatie kan oplopen tot 5,5% Tegen het einde van 2022. Zoals vermeld door de directeur ‘Overige collectieve maatregelen zoals koopkrachtbonus’. Hij staat echter op het punt om3,1% stijging Gemiddeld voor dit jaar 2022. Bedenk dat dat in 2021 volgens WTW 2,3% was.

Deze laatste is aan het praten “Opmerkelijk hoog budget vergeleken met de praktijk van de afgelopen tien jaar.” Budget staat bedrijven toe “Concurrerend blijven om het beste talent aan te trekken”.

Grote loonsverhogingen in 2023

Herevaluaties In 2023 zal het nog groter zijn. Sterker nog, het wordt 3,3% gemiddeld. Dit is hoe het eruit zou zien:

  • Voor CEO’s en managers: +3,1% in 2022 en +3,3% in 2023
  • Voor technici en medewerkers: +3% in 2022 en +3,3% in 2023
  • Voor beheerders: + 2,8% in 2022 en + 3,2% in 2023
  • Voor arbeiders: + 2,8% in 2022 en + 3% in 2023

Deze regeling laat zien dat leidinggevenden en managers grotere upgrades. Herwaardering verschilt van situatie tot situatie. Zo komen technici en personeel op de tweede plaats. Op de derde plaats staan ​​de leiders en op de vierde plaats de arbeiders.

READ  Ongebruikelijk: 450 euro pot gestart, ruilen met Porsche ... Om het tekort belachelijk te maken, verkochten ze dure mosterd door op Facebook

Verschillende herbeoordelingen van het ene Europese land naar het andere

Zoals hierboven vermeld, is Frankrijk niet de enige die te maken heeft met inflatie. Ook andere Europese landen hebben hun rekeningen. In Frankrijk is deze inflatie echter lager dan in andere ontwikkelde landen. En daarom, loonsverhogingen op het niveau van de inflatie.

Het is dus duidelijk dat de loonstijgingen in Frankrijk verschillen van die in andere landen. Met andere woorden, het is daar minder belangrijk dan in andere Europese landen. In feite, in Top 15 zuinig In Europa overwegen bedrijven de lonen te verhogen 4,9% tarief. deze Verhogingen Die wordt verwacht voor 2022 en 2023, terwijl in 2021 de onderlinge afstand nog geen 0,9 punten was.

Dus Britse werknemers zouden hun loon moeten zien stijgen met 4% in 2022. In Duitsland moeten de lonen worden verhoogd met 3,8%. In Spanje daarentegen Herevaluaties zal zijn 3,6%. De Verenigde Staten zijn ook van plan de lonen te verhogen. zal gemiddeld zijn 4% In 2022 en 2023 zal het bereiken 4,1%.