Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Incidentie: het virus breekt nog steeds records

Het besmettingspercentage was 356 gevallen per 100.000 inwoners.

deDe epidemie blijft uitbreken in de Charente. Het infectiepercentage bereikte op 27 december 356 gevallen per 100.000 inwoners, wat het absolute record is sinds het begin van de epidemie. In één dag steeg het aantal positieve gevallen. Op 26 december was het besmettingspercentage 282. Deltavarianten zijn momenteel goed voor meer dan de helft van de gevallen. De spanning in het ziekenhuis blijft hoog: er zijn momenteel 40 mensen in zorg in het ziekenhuis van Angoulême, van wie negen op de intensive care. Sinds het begin van de epidemie staat het dodental op 193.

De gouverneur van de Charente, Magali Dipat, zal volgende week donderdag ook de gezondheidssituatie beoordelen en mogelijk nieuwe maatregelen aankondigen om de epidemie in te dammen. Samenkomsten van meer dan een dozijn mensen op de openbare weg zijn tot 17 januari verboden naast specifieke maatregelen op oudejaarsavond.

Volgens de laatste cijfers van het ARS is Charente echter de voorlaatste verdeling van het besmettingspercentage. Alleen Creuse heeft er minder last van. De Gironde blijft zeer koploper met een incidentie van bijna 700. In detail zijn kinderen tussen 6 en 10 jaar het ziekst. Vaccinatie van kinderen van 5-11 jaar zou vanaf januari in een stroomversnelling moeten komen met drie vaccinatiecentra in plaats van slechts één, in overeenstemming met de laatste aankondigingen van de regering.

De redactie adviseert je

READ  Onze moderne salesmanager steunt elk jaar een trekking voor de meest kwetsbaren