Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inbraak in huis bij gastheer Guillaume Blaise in Rueil Malmaison

Inbraak in huis bij gastheer Guillaume Blaise in Rueil Malmaison

De dieven traden op als commando bij deze woningoverval die gericht was op het huis van Guillaume Pley, radio-, tv- en YouTube-presentator. De aanval vond donderdagochtend plaats terwijl Guillaume Ble niet thuis was, op weg naar het filmfestival van Cannes, volgens een bron dicht bij de zaak.

Drie gewapende mannen verschenen in zijn huis, niet ver van het San Cucova-bos in Rueil Malmaison. Ze zouden profiteren van het moment dat de oppas van Guillaume Pley het huis verliet om zich naar huis te haasten. “Ik werd bedreigd”, identificeert iemand dicht bij de zaak. Ze werden gedwongen terug te keren naar het huis waar de vrouw van de gastheer was. De twee vrouwen zouden vervolgens gewelddadig zijn mishandeld.

Dieven stelen sieraden, horloges en geld

Het drietal dieven richtte zich duidelijk op hun slachtoffer. Misschien daarbovenop, wetende dat Blei-wolken afwezig zouden zijn. Maar ze kunnen in zijn plaats een paar uur, HQ-host, zijn show-uitzendingen op YouTube vinden, zonder zijn smaak voor Patek Philippe en andere Breitling te verbergen. Bovendien hebben twee criminelen, eenmaal in het huis, de plaats doorzocht om juwelen, horloges en geld te stelen. De derde droeg de vrouw van de gastheer, die een Rolex om haar pols droeg. Het horloge is duidelijk van hem gestolen. En donderdagavond is de exacte schade nog niet vastgesteld, maar die zal al enkele tienduizenden euro’s bedragen.

‘Hier inbreken, op klaarlichte dag?’ “

Het Openbaar Ministerie van Nanterre heeft het onderzoek doorverwezen naar de gerechtelijke politie van het district. De eerste stap is het identificeren van eventuele sporen die de dieven hebben achtergelaten, om potentiële slachtoffers en getuigen te ondervragen. Tijdens het zoeken naar de auto van de dief, die noodzakelijkerwijs het kleine doolhof van straatjes in deze chique buurt innam voordat hij verdween via de A86, door de bossen van Saint-Cucufa of het centrum.

READ  Lollapalooza Paris 2023: programmering, toegang... Alles wat u moet weten over het Parijse festival

Een paar uur na de aanval, in dit kleine doodlopende straatje met gezellige moderne woningen en meer bescheiden paviljoens, ging de aanval bijna onopgemerkt. ‘Hier inbreken, op klaarlichte dag?’ “Vraagt ​​de moeder voordat ze bij haar dochter in de auto stapt. We kunnen niet zeggen dat dit erg geruststellend is. Bovendien blijkt de man zich er terdege van bewust te zijn dat drie gewapende gemaskerde mannen inbraken in een woning in de buurt. Maar het betekent meteen dat hij er niet klaar voor is om erover te praten, erop gebrand discreet te blijven over zijn buurman.