Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Spanje zal de regering energiebedrijven en banken uitputten om anti-inflatiemaatregelen te financieren

Extra kosten op de buitengewone winsten van grote energiebedrijven en banken, die profiteren van hogere prijzen, en nieuwe hulp voor consumenten en de meest bescheiden gezinnen, die eronder lijden: onthulde de Spaanse premier, socialist Pedro Sanchez, dinsdag 12 juli tijdens een debat over de staat van de natie In de Tweede Kamer over de maatregelen die hij de komende weken wil nemen om het hoofd te bieden aan de oplopende inflatie, die in juni in het Koninkrijk opnieuw 10,2% bereikte.

Terwijl de woede groeit over de stijgende kosten van levensonderhoud, heeft het hoofd van de regering zijn vastberadenheid getoond om zijn beleid van ondersteuning van gezinnen voort te zetten door uitvoering te geven aan “eerlijke verdeling” De kosten van de crisis.

Deze regering tolereert geen bedrijven of individuen die zichzelf verrijken ten koste van de meerderheidkondigde op het podium aan, voordat hij aanklopte dat hij alles zou doen.” Om de middenklasse en arbeiders van dit land te verdedigen. »

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Spanje breekt het creëren van vaste contracten records

Een van de aangekondigde maatregelen is dat het minimumpensioen en de minimumuitkering voor levensonderhoud opnieuw moeten worden verhoogd, na een verhoging van 15% die in april werd goedgekeurd. Tussen september en december wordt aan beurshouders ouder dan 16 jaar een extra steun van € 100,- per maand uitgekeerd. Bijna een miljoen jongeren zijn getroffen. Een nieuwe verlaging van de btw op de elektriciteitsrekening moet worden toegevoegd aan die van de afgelopen maanden en de korting van 20 cent per liter op de brandstofprijs wordt verlengd tot december. Gezien de huisvestingsproblemen blijven de huurverhogingen beperkt tot 2%, zoals goedgekeurd in april, en zullen 12.000 woningen worden gebouwd in de buitenwijken van Madrid, op voormalig militair terrein, waarvan 60% sociale woningbouw.

READ  Een herinnering in heel Frankrijk: consumeer de geraspte Gruyère-kaas van dit merk niet

“Nieuwe belastingen op aanvraag”

Om deze sociale maatregelen gedeeltelijk te financieren, heeft dhr. Sanchez de verwachte goedkeuring aangekondigd van de Buitengewone Winstbelasting voor de grote elektriciteits-, gas- en oliemaatschappijen, om de komende twee jaar jaarlijks € 2 miljard op te halen. “We hebben het vaak over grote winsten die uit de lucht komen vallen, maar uit de zakken van de consument komen”, Hij stond erop.

En onverwacht onthulde de premier ook de oprichting van een Een uitzonderlijke en tijdelijke belasting voor grote financiële entiteiten die al begonnen te profiteren van hogere rentetarieven. In afwachting van de details van de maatregel, waarvan het doel is om in de boekjaren 2022 en 2023 1,5 miljard euro per jaar op te halen – meer dan 10% van de winst van het afgelopen boekjaar – kelderden aandelen van grote Spaanse banken op de aandelenmarkt.

Je hebt nog 41,92% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.