Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Spanje wordt met de hittegolf een temperatuur van 40 graden Celsius verwacht

In Spanje wordt met de hittegolf een temperatuur van 40 graden Celsius verwacht

Vanaf woensdag 26 april wordt het in Spanje 40°C. (Illustratie: het meer van São op 16 april 2023 en de ruïnes van de basiliek van Sant Roma de São staan ​​meestal onder water.)

Klimaat – In Europa hebben we midden april nog nooit zo’n intense hittegolf zien verschijnen. Te hete luchtmassa zal stikken‘Spanje Deze week piekten de temperaturen vanaf woensdag 26 april op 40 graden, meer dan 15 graden boven normaal voor het seizoen. Om het nog erger te maken, de droogte Het vernietigt een groot deel van het land, wat de vrees doet toenemen voor toenemende watertekorten, wijdverspreide branden en aanzienlijke landbouwverliezen.

Voorspelbare temperaturen kunnen motregen veroorzaken Europees record, die werd bereikt in Orihuela, Spanje, op 9 april 2011, toen de 39 graden-bar werd overschreden, herinnert meteoroloog Fabien Delacour zich op Twitter. Zo’n vroege en intense hittegolf “Ongekend in Spanje” En “ ongekend in Europa, Agroklimatoloog Serge Zacca bevestigt op het sociale netwerk.

Het Spaanse meteorologische bureau, Aemet, bevestigde zondag in een persbericht dat het land ermee te maken zal krijgen Abnormaal hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.En ze zullen aankomen Donderdag en vrijdag 35 graden Celsius in de zuidelijke helft en de Ebro-vallei en 40 graden Celsius in de Grand Canyon.”

Deze hittegolf wordt geassocieerd met “Een extreem hete en droge luchtmassa, van Afrikaanse oorsprong, boven het vasteland van Spanje en de Balearen,” vervolgt de nationale voorspeller. En de minimumtemperaturen ’s nachts zullen Spanje geen uitstel geven “tropische nachten”Zeker in Andalusië waar de thermometer nooit onder de 20 graden komt.

READ  Logic Quiz: de wiskundepuzzel die de slimste geesten op de proef stelt!

230 liter water per persoon per dag

Als aan deze verwachtingen wordt voldaan, “Het zou iets ongekends zijn in onze recente geschiedenis.”zegt het Spaanse dagblad El País Juan Jesús González Alemán, Aemet-onderzoeker. Zoals een woordvoerder van het weerbureau, Rubén Del Campo, waarschuwt: “Het wordt de heetste hittegolf dan die van april, want er zijn gegevens”dat wil zeggen, sinds 1961.

Een hittegolf die in juli verwacht wordt en zich voordoet op een moment dat er al landbouw is. beide knieën op de grond » Vanwege de historische droogte piekert agroklimatoloog Serge Zacca nog steeds op Twitter. zegt deze wereld “Doodsbang” Met de duizelingwekkende cijfers in verband met het verlies van landbouwgewassen: “3,5 miljoen hectare (333 keer de grootte van Parijs!) Zijn definitief verloren!”. Dit cijfer komt uit een rapport van de Spaanse Landbouworganisatie COAGWat eraan toevoegt dat droogte 60% van het platteland treft.

Al 32 maanden heeft Catalonië niet genoeg regen gezien om de bodem te irrigeren, meldt France Info. Zo erg zelfs dat de regio al geen drinkwater heeft voor haar 7,7 miljoen inwoners. Stadhuizen worden gedwongen om water te beperken tot 230 liter per persoon per dag, ook voor commercieel en economisch gebruik, op straffe van boetes, benadrukt het. de wereld.

Een van de grootste droge wetlands van Europa

Door waterschaarste is ook een van Europa’s grootste wetlands, het Doñana Nationaal Park in Andalusië, opgedroogd. ” Er is heel weinig water in 300 hectare van de 30.000 hectare die overstroomd moeten worden.” Felipe Fuentesaz, een water- en landbouwspecialist bij de ngo WWF, klaagt in een microfoon Frankrijk informatie. Intensieve teelt in de aardbeienteelt wijst op het fenomeen droogte. Rondom dit beschermde gebied wordt 300.000 ton aardbeien illegaal geïrrigeerd en vervolgens naar heel Europa geëxporteerd.

READ  Alleen een genie met een hoog IQ kan deze kleine rekenkundige bewerking oplossen

Minister van Landbouw Luis Planas waarschuwde hiervoor ‘ongekende situatie’ Vanwege het watertekort waar Spanje last van heeft, waardoor de landbouw en de veeteelt bedreigt. Met een regenval van 25% onder normaal sinds oktober, drong hij er bij boeren op aan Aanpassen aan het veranderende klimaat waar we mee te maken hebben.

In feite zijn de intensiteit en snelheid van deze twee uitersten van hitte en droogte gerelateerd klimaat bevrijdingEn “Omdat dit geen eenmalige gebeurtenis is, zien we dat de afgelopen decennia warme periodes vaker voorkomen dan koude periodes, steeds vroeger optreden, vaker voorkomen, langer duren en ernstiger zijn.” Dagelijkse Aemet-woordvoerder Rubén del Campo analyseert het El País. Deze hittegolf is al de tweede van de lente in Spanje na die van eind maart.

Zie ook op Huff bericht:

A69 Toulouse Castres: De onenigheidssnelweg in Tarn staat voor een beslissend weekend

Als de temperatuur met 4 graden zou stijgen, zou Frankrijk er zo uitzien