Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Spanje worden stewardessen gedwongen zich uit te kleden in het bijzijn van rekruten

Drie kandidaten beweren dat ze hebben deelgenomen aan een bijzonder vernederende wervingssessie georganiseerd door een bedrijf in het Midden-Oosten. De regering opende een onderzoek.

We houden niet van je glimlach“. “VijfdeJe hebt een lichaam in de vorm van een achtbaanEen vulgair wervingsproces in een hotel in de buurt van de luchthaven van Madrid is veranderd in de meest ongebreidelde vorm van seksisme.Op 5 november 2022 organiseert Meccti, een wervingsspecialist uit het Midden-Oosten, sollicitatiegesprekken voor Kuwait Airways. op zijn InstagramHet bedrijf introduceerde op deze datum onder andere een wervingsdag in Madrid (zie hieronder). Dat wordt gespecificeerdhet gewicht (van kandidaten) Moet minimaal 1 meter 60 hoog zijnen dat moeten kandidaten laten zienUitstekend overzichtzonder verdere details te geven.

In het kader van deze wervingsdag werden ongeveer zestig kandidaten geselecteerd, waarvan slechts drie mannen. Tijdens sollicitatiegesprekken vroeg de recruiter hen om zich uit te kleden”Om te controleren op tatoeages, littekens of moedervlekken», Dat melden de Spaanse media El Diario .

Meccti heeft een uitnodiging gepubliceerd voor Recruitment Day op 5 november 2022 in Madrid. Screenshot via Instagram

Hij vroeg me om mijn jurk aan te trekken. Ik trok haar een beetje, en hij streelde over mijn knie en trok haar in mijn slipjeEen van de drie door hem genoemde kandidaten getuigt El Diario. De jurk had een ritssluiting aan de achterkant en hij zei dat ik hem tot aan mijn middel moest trekken en in een beha moest blijvenSommige kandidaten hadden zelfs last van seksistische opmerkingen van de recruiter.De drie vrouwen beweren ook dat een kandidaat die zeven verschillende talen sprak, zou zijn gediskwalificeerd vanwege “wenkbrauw littekenKandidaten die te ingepakt waren, een bril droegen of zichtbare moedervlekken droegen, werden om deze redenen niet gekozen.

READ  Live - Covid-19: 1 op de 4 Fransen is van plan zich te laten testen om Kerstmis te vieren

Deze kwestie heeft de oren van de regering bereikt. Deze week kondigde het Spaanse ministerie van Arbeid de opening aan van een onderzoek naar de rekruteringsoperaties van Meccti. Joaquín Pérez Rey, staatssecretaris van Werkgelegenheid van Spanje, beschreef de feiten als “Onaanvaardbaar gedrag dat de waardigheid en basisrechten van deze vrouwen schendttijdens een persconferentie. De zaak komt op het moment dat het Spaanse parlement in juli 2022 een nieuwe wet inzake gelijke behandeling en non-discriminatie op het werk goedkeurde.

Meccti van zijn kant, dat samenwerkt met andere luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways, Etihad Airways en Saudi Arabian Airlines, heeft gezwegen. Het bedrijf kondigde via zijn Instagram-account een nieuwe wervingssessie aan in Spanje in januari, zonder een specifieke datum te specificeren.

Zie ook – Seksisme in Frankrijk Télévisions, salarissen en gekke feesten: Gerard Holtz vertelt ons zijn geheimen