Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Peking toont een demonstrant een paar dagen voor het congres van de Communistische Partij twee spandoeken tegen het regime van Xi Jinping

In Peking toont een demonstrant een paar dagen voor het congres van de Communistische Partij twee spandoeken tegen het regime van Xi Jinping

Het is een zeer zeldzaam feit dat donderdag 13 oktober in Peking (China) is gebeurd: volgens verschillende foto’s en video’s die ter plaatse door journalisten zijn geplaatst, toonde een demonstrant een spandoek waarin het gezondheidsbeleid van China met betrekking tot Covid-19 en het presidentschap werden veroordeeld van Xi Jinping, die op het punt staat een derde termijn te beginnen aan het einde van het CPC-congres.

De incidenten vonden donderdagochtend plaats op de Sitong-brug, ten noordwesten van de Chinese hoofdstad. Een man verbrandde banden en hing twee spandoeken op. In eerste instantie staat er geschreven: “We willen geen Covid-tests, we willen eten; we willen geen opsluiting, maar vrij zijn, niet liegen, maar waardigheid (…) We willen geen slaven zijn om burgers te zijn.” De tweede bevat de inscripties: “Studenten, arbeiders, mensen… hebben de dictator Xi Jinping omvergeworpen.”

Al snel werden beelden van dit publieke protest tegen het regime, een uiterst zeldzame gebeurtenis, gedeeld op Chinese sociale netwerken, zoals WeChat of Weibo, maar werden volgens netizens snel verwijderd vanwege censuur. Donderdagavond waren de protestbanners van de Situng-brug verwijderd en de politie zei dat er niets “buitengewoons” was gebeurd, volgens rapporten. Frankrijk 24die een artikel aan dit evenement wijdt.

Denaar mij BBC (in Engels) Het verklaarde dat de demonstrant ook een verklaring op de gespecialiseerde site ResearchGate had geplaatst, maar deze laatste werd van het platform verwijderd. Daarnaast prezen netizens de moed van Peng Lifa, de naam van deze activist. Sommigen hebben ook opgeroepen tot de massale vrijgave van zijn persoonlijke gegevens om zijn leven te redden, zoals uitgelegd door een journalist van internationale post.

Andere internetgebruikers hebben eindelijk opgeroepen tot de vrijlating van de kat, zodat zijn familie eventuele juridische kosten kan betalen die kunnen ontstaan ​​na een dergelijke daad, die een paar dagen voor het congres van de Chinese Communistische Partij plaatsvond, dat een einde zou moeten maken aan Xi Jinping. Een derde termijn aan het hoofd van het land.

READ  De poolkou legt het land lam