Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland wil de overheid honden met een platte neus verbieden

Ademhalingsproblemen, artritis… hun platte neus bezorgt ze veel leed. In een poging daar definitief een einde aan te maken, heeft de Nederlandse regering vrijdag aangegeven het houden van huisdieren met genetische mutaties te willen verbieden. Geeft ze een “mooie” uitstralingWaaronder kort gemuilkorfde honden.

“Bij het kiezen van een huisdier kiezen mensen vaak voor schattige kenmerken zoals honden met korte snuiten of katten met gevouwen oren”, aldus het ministerie in een verklaring. Landbouw. De lijst met dieren die de regering wil verbieden, moet nog worden opgesteld. Een lijst met fysieke kenmerken waarvan objectief kan worden vastgesteld dat ze blijvend lijden veroorzaken, wordt overwogen, aldus het ministerie.

Transgene dieren hebben kenmerken die zijn verkregen door genetische modificatie – waardoor veel mensen barsten – maar ze zijn vooral moeilijk te ademen. “Hun baasjes hebben de beste bedoelingen, maar zijn zich vaak niet bewust van de duistere kant van deze dieren” en het leed dat ze daardoor ervaren, vervolgt het ministerie. “Honden met zeer smalle snuiten bijvoorbeeld, hijgen constant”, voegde hij eraan toe. Dat geldt volgens recente studies voor dieren als Franse en Engelse buldoggen.

Overgangsperiode

Sinds juni 2014 is het fokken van dieren met uiterlijke kenmerken verboden. Vanaf maart 2019 zijn er duidelijke regels met betrekking tot het fokken van honden met korte snuiten: honden met snuiten minder dan de helft van de schedel mogen niet meer worden gefokt. Maar toch is er illegale handel in deze dieren.

Video. Bulldogs, Mopshonden, Teckels… Mode voor Hypertype Honden “Ontworpen om te Beïnvloeden”

READ  Nederland zat tijdens de kerstvakantie "gevangen"

Naast het verbieden van hun bezittingen, zou de minister van Landbouw, Piet Adema, de publicatie van hun foto’s in advertenties of sociale netwerken moeten verbieden. “We maken hun het leven zuur omdat we denken dat het onschuldige dieren zijn Mooi en mooi Dat zei Adema van de ChristenUnie. “Deze kwestie raakt mij niet alleen als minister, maar ook als mens”, zei hij in het persbericht.

Na een eventueel verbod volgt een overgangsperiode: wie al een besmet dier in huis heeft, mag het houden tot het sterft.