Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland is een koppel dat uit een “Covid-hotel” ontsnapte, in een vliegtuig gearresteerd.

Geassocieerde Pers Passagiers van KLM-vlucht 598 op het platform van Schiphol Airport in Amsterdam na de landing vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika op 26 november 2021.

Geassocieerde Pers

NEDERLAND – De Nederlandse gendarmerie maakte op zondag 28 november bekend dat ze een stel hadden gearresteerd op een vlucht op Amsterdam-Schiphol Airport nadat ze waren “ontsnapt” uit een hotel. Covid-19 kwam vanZuid-Afrika geïsoleerd.

“De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vanavond een stel gearresteerd nadat ze een afgelegen hotel waren ontvlucht”, zegt woordvoerder Stan Verbergt tegen AFP.

“De arrestaties vonden plaats op een vlucht die op het punt stond op te stijgen. Ze waren op een vlucht die op het punt stond op te stijgenSpanje“, hij voegde toe.

Het echtpaar, een 30-jarige Spanjaard en een 28-jarige Portugese vrouw, werden overgedragen aan de gezondheidsautoriteiten, aldus de gendarmerie.

Het incident komt nadat de Nederlandse autoriteiten hadden aangekondigd dat 13 van de 61 mensen die vrijdag positief testten op Covid-19 toen twee vluchten op de luchthaven aankwamen, de nieuwe ziekte hadden opgelopen. Omicron-variant.

Vervolgingen wegens “ondermijning van de openbare veiligheid” zijn zondagavond gestart.

De een is positief en de ander negatief

Een woordvoerster van de Nederlandse gezondheidsautoriteit, Stephanie van Waardenburg, zei dat het stel weer in eenzame opsluiting zit, maar niet in hetzelfde hotel. De ene is positief en de andere is negatief maar onderhevig aan isolatie.

Uren eerder zouden de Nederlandse autoriteiten de quarantaine van reizigers afdwingen, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Bijna alle passagiers die positief getest zijn op Covid verblijven in hetzelfde hotel. Een paar mogen thuis in isolatie. Ook negatieve passagiers moesten thuis in quarantaine.

READ  Boeren zijn sterk gekant tegen kuddevermindering

“We controleren of ze deze regels respecteren”, zei Hugo de Jong tegen verslaggevers.

Een woordvoerder van de burgemeester zei dat politie en bewakers de wacht hielden rond het in quarantaine geplaatste hotel.

Bekijk meer De HuffPost: Variant Omicron: Een noodvertrek op een luchthaven in Zuid-Afrika