Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland de verontschuldiging van Mark Rudd voor de slavernij

In Nederland de verontschuldiging van Mark Rudd voor de slavernij

Hij was er niet echt voorstander van, aangezien nog geen 40% van zijn landgenoten het idee goedkeurde en hij extreemrechts van Geert Wilders en Thierry Baudet niet wilde verslaan. In een van zijn geheime omkeringen herzag de Nederlandse premier Mark Rutte op maandag 19 december zijn standpunt. “Ik dacht dat de slavernij een verhaal achter ons was, en ik had het mis, De liberale leider lichtte dit toe in een officiële toespraak in het Nationaal Archief in Den Haag. We kunnen slavernij alleen in de duidelijkste bewoordingen erkennen en veroordelen als een misdaad tegen de menselijkheid. »

Daarom bood hij in naam van zijn regering en de staat, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen, zijn excuses aan “Postuum voor alle slavenslachtoffers over de hele wereld (…) ; Aan hun dochters en zonen en al hun nakomelingen”. Driekwart van de Nederlanders van Surinaamse, West-Indische of Indonesische afkomst wacht al lang op zo’n verklaring.

Op verschillende bijeenkomsten zal worden geïnformeerd over de voortgang van de premier. In de zomer van 2020 stond een zwarte vrouw voor het kantoor en begon een hongerstaking tegen de discriminatie waarvan ze zei dat ze het slachtoffer was. De heer Rutte sprak haar uitgebreid aan en overtuigde haar ervan haar daad te beëindigen. Vervolgens ging hij naar Suriname om vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen te ontmoeten. Tijdens deze reis, zo vertelde een bewoner hem, vragen de jongeren zich altijd af over hun afkomst en hun geschiedenis. Deze bijeenkomsten maakten volgens een diplomaat een sterke indruk op hem.

READ  Privéjets uit Nederland hebben hun niveau van vóór de Covid-19-pandemie overtroffen

“Berouw” van de autoriteiten

“Eeuwen van onderdrukking en uitbuiting beïnvloeden het heden, racistische stereotypen, discriminatie, sociale ongelijkheid”, benadrukte hij maandag. De uitspraak staat in schril contrast met die van zijn christen-democratische voorganger John Peter Balkenende uit 2006, die nog steeds werd geprezen. “Energie” Nederlandse kolonisten en hun potentieel ‘Over de grenzen kijken’. Een uitdrukking die vaak wordt gebruikt door Nederlanders, die trots zijn op hun langdurige minachting voor de donkere kant van het verleden.

In 2021 heeft dhr. Rutte uitte echter zijn scepsis over het verontschuldigen voor het kolonialisme. Zei te willen “denken”Geloven dat dat ook zo is “Ingewikkeld” Om zulke oude waarheden te onthullen.

In dit artikel zou je 56,03% moeten lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.