Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland bevelen experts enige terughoudendheid aan bij de omgang met Kovit-19

AMSTERDAM (Reuters) – Een deskundig adviespanel over de Govt-19-epidemie in Nederland heeft donderdag de regering opgeroepen tot gedeeltelijke controles en drong aan op harde en impopulaire maatregelen om besmetting met het coronavirus te bestrijden.

Het kabinet van interim-premier Mark Rutte neemt vrijdag een besluit over verdere gezondheidsmaatregelen op advies van het College van Deskundigen Epidemiologie, aldus de NOS.

Geplande activiteiten zijn onder meer het afgelasten van publieksevenementen, het sluiten van theaters en theaters en de keten, op vervroegde tijden van bars en restaurants. Scholen blijven open.

De overheid volgt meestal, maar niet altijd, de aanbevelingen van het expertpanel.

Ondanks de recente uitbraak van de ziekte waren veel ontwikkelde landen van mening dat er vanwege de uitrol van het vaccin geen behoefte was aan verdere controle.

Hoewel de vaccinatiegraad bijna 85% van de Nederlandse bevolking heeft bereikt, zijn sommige ziekenhuizen in Nederland genoodzaakt de zorg voor patiënten zonder Covit-19 te verminderen.

Vorige week heeft het land het dragen van maskers opnieuw ingevoerd en de lijst met plaatsen uitgebreid met toegang tot “sanitaire pas”.

(Verslag door Anthony Deutsch, Blandine Hénault voor de Franse editie, onder redactie van Sophie Louet)