Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het midden van de Stille Oceaan, Point Nemo, waar ruimteschepen neerstorten om te sterven

De naam van kapitein Nemo, de legendarische navigator die over de zeeën zwierf onder de controle van zijn onderzeeër Nautilus in de roman onder de zeeën, betekent “niemand” in het Latijn. Wat is dan de meest geschikte naam om een ​​plaats op de aardbol aan te duiden die het verst verwijderd is van enig land dat is verschenen.

Point Nemo, waarvan de coördinaten in 1992 werden berekend door de Kroatisch-Canadese wetenschapper Hrvoj Lukatila, bevindt zich letterlijk in het midden van het niets. Les terres émergés les plus proches sont Ducie (l’une des îles Pitcairn) au nord, Motu Nui (un le située non loin de l’île de Pâques) au nord-est et l’île Maher (au large de l’Antarctique ) in het zuiden.

Al deze eilanden bevinden zich op 2704,8 kilometer van Point Nemo. Het dichtstbijzijnde beschaafde land is Paaseiland, dat op zichzelf al een van de meest geïsoleerde bewoonde gebieden ter wereld is. De extreme afgelegen ligging van elk aardoppervlak maakt het de ideale basis voor ruimtestructuren die uit de gratie zijn geraakt en op aarde moeten neerstorten.

Voordat de exacte locatie van Point Nemo was bepaald, was het al in deze regio dat ruimteagentschappen satellieten en ruimtestations lieten zinken die te groot waren om te desintegreren bij terugkeer in de atmosfeer.

ruimte begraafplaats

Volgens een interessante geometriehebben 263 ruimtestructuren zich teruggetrokken op de bodem van de Stille Oceaan nadat ze hun goede en trouwe diensten in een baan om de aarde hadden bewezen.

Een van de meest bekende zijn de overblijfselen Russische zender Mir (1986-2001) daar, samen met NASA Skylab (1973-1979). Wanneer het International Space Station (ISS) zijn grote duik naar de aarde maakt, in principe in 2031, zal het ook mislukken bij Point Nemo.

READ  Zullen 'comfortabele' PCR-tests binnenkort tot wasdom komen?

Naast het feit dat het de mens of hun uitrusting niet in gevaar brengt, heeft Point Nemo het voordeel dat het vrij arm is aan waterdieren, aangezien het zich in het midden van Subtropische circulatie in de Stille ZuidzeeGigantische cirkelstroom. Dit mariene fenomeen haalt voedingsstoffen uit hun centrum en maakt ze onherbergzaam voor levende organismen.

De relatie van dit geografische punt met de ruimte houdt daar niet op. Point Nemo is zo ver verwijderd van het menselijk leven dat de mensen die er het dichtst bij staan ​​zich soms buiten de atmosfeer bevinden.

In feite bevindt de baan van het internationale ruimtestation zich op ongeveer 415 kilometer van het aardoppervlak: wanneer je over de Stille Oceaan vliegt en je boven Point Nemo bevindt, zijn de astronauten die het bezetten zes keer dichterbij dan de bewoners van Paaseiland .