Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In “Gamekult” werd de redactie door de nieuwe medewerker verzocht niet terug te komen

De bommenwerper liep slecht af: op maandag 21 november hebben de journalisten van de redactie van V.I gamekult Ze kregen te horen dat hun nieuwe aandeelhouder, Reworld Media, niet wilde dat ze tijdens de opzegtermijn zouden blijven opereren. Met andere woorden, de werknemers die hun recht op de afstandsclausule deden gelden en die tot 7 december moesten werken, moesten vroeg hun dozen pakken, met een verbod op kantoorbetreding.

Het is onmogelijk voor het team om het nieuws te blijven volgen tot de afgesproken datum, zoals ze toch aan de lezers hebben beloofd, noch om een ​​laatste afscheidsuitzending voor hun gemeenschap te maken. De actie van de inzender betreft de zes journalisten met een vast contract, die het grootste deel van de huisredactie vormen. Zo kunnen drie andere journalisten hun activiteiten voortzetten tot het einde van de opzegtermijn.

Tijdens een uitzending op Twitch op donderdag maakten de twee redacteuren bekend dat de overgrote meerderheid van hun redactie, zowel werkgevers als freelancers, ervoor heeft gekozen om gebruik te maken van de toewijzingsclausule – die werd ontgrendeld na de verkoop van TF1 aan de moeder des huizes. . gamekultVerenig u, tot Reworld Media. Een ontheffingsclausule is een specificiteit die verband houdt met de status van journalist en die wordt geactiveerd na een overname of wijziging van het aandeelhouderschap. De betrokken journalisten mogen het bedrijf verlaten met behoud van hun recht op werkloosheid en een vergoeding die varieert naargelang het aantal jaren dat ze in de redactieraad zitten.

Lees ook: De redactie van Gamekult nam ontslag nadat de site was overgenomen door Reworld Media
READ  E3 2021: The Elder Scrolls Online voor de volgende generatie!

Het personeel was daarom voornemens de redactie na een maand opzegtermijn te verlaten. Behalve dat de slinger de nieuwe aandeelhouder, die besloot tot deze “vrijstelling van opzegging”, niet in de smaak viel. Deze bepaling stelt de werkgever in staat de samenwerking met vertrekkende werknemers per direct te beëindigen. De werknemers krijgen een vergoeding ter compensatie van het laatste maandsalaris.

“Gamecult 2.0”

in kolommenIGN FrankrijkDe directeuren van Reworld begonnen echter het begin van een eigen strategie te bedenkengamekult 2.0″ : De streaming videoformaten die door de site worden geproduceerd, staan ​​niet langer op de agenda, maar de nieuwe eigenaren willen de sociale netwerkdimensie op grotere schaal integreren.

Het management is actief op zoek naar verjonging van het team gamekult. Er is contact opgenomen met verschillende journalisten en voormalige leden van het team om hulp te bieden aan de plotseling ontvolkte redactie. IGN Frankrijk Meer specifiek verwijst het naar het zoeken naar een baan Merk manager, maar op dit moment is er geen nieuw wervingsproces geformaliseerd. Uiteindelijk sluit Reworld de mogelijkheid niet uit om het economische model van te verlaten gamekult, op basis van abonnementen en het plaatsen van langetermijnenquêtes. Er wordt een optioneel abonnement onderhouden voor gebruikers die geen advertenties op de site willen zien.

Reworld Media, opgericht in 2012, is een mediagroep die bekend staat om zijn associatie met de journalistieke niche. Het bedrijf onderscheidde zich aanzienlijk tijdens de overname van de persgroep Mondadori, waardoor de meeste redactieleden van het tijdschrift Mondadori vertrokken Wetenschap en leven.

Lees ook Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Reworld Media, of journalistiek zien zonder journalisten
READ  Niet op zoek naar Netflix: Adam McKay verraste Leonardo DiCaprio bij het accepteren van de rol

de wetenschapper