Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In foto’s, de geboorte en drift van een gigantische ijsberg in Antarctica

In foto’s, de geboorte en drift van een gigantische ijsberg in Antarctica

Op 22 januari heeft A.J Brits Antarctisch Onderzoek (BAS) meldt dat een ijsberg ter grootte van Groot-Londen – sindsdien A-81 genoemd – zojuist door de Brunt Barrier is gebroken, in Zuidpool. Dit was niet verrassend voor wetenschappers die de ontwikkeling van gigantische scheuren in het platform al lange tijd volgen.

Sindsdien hebben satellietbeelden bevestigd GeboorteGeboorte En zo groot als een ijsberg. Een enorm massief met een oppervlakte van ongeveer 1.550 vierkante kilometer. Een Grote ijsberg Omringd door vele kleinere ijsbergen.

De beelden geven aan dat de voorkant van de Brent Barrier zich meer dan 20 kilometer heeft teruggetrokken ten opzichte van zijn positie in de vroege jaren zeventig. Halley Research Station (BAS), dat verder landinwaarts is verplaatst AardeAarde In 2016, ongeveer 15 kilometer van de voorkant van de nieuwe ijsplaat.

Satellietbeelden laten ook zien dat deIJsdrift A-81 Nu naar het zuiden, wordt het verplaatst door A.J een bewegingeen beweging met de klok mee ongeveer RotatieRotatie door Weddell.

L’IJsberg A-74 Degenen die in februari 2021 uit elkaar gingen, gingen ook met de stroom mee. Het is nu meer dan 500 km ver.


Op Antarctica is een gigantische ijsberg uitgebarsten

Artikel van Natalie MeijerNatalie Meijer Geplaatst op 25/01/2023

Brent-barrière is een ijs barrièreijs barrière gevestigd in Zuidpool. Een enorm platform van ijs drijft op de Weddellzee. En heel erg bedankt VerlengingVerlengingEr is een enorme ijsberg losgelaten. Het heet nu A-81 van vroeger Nationaal ijscentrum van de VSHij is groter dan de A74, waardoor mensen er ongeveer twee jaar geleden over praatten in de regio.

READ  Een dokter schreeuwde in de voorkant van de minister van Volksgezondheid

Antarctica: Een gigantische ijsberg is afgebroken in de buurt van een wetenschappelijke basis

Ook al moeten we wachten op betere foto’s PrecisiePrecisie Om de exacte grootte te bepalen, schatten waarnemers het op ongeveer 1.550 vierkante kilometer, twee keer zo groot als New York City.

Onthoud die geboorte, begrijp je, th Productie van een ijsberg door een gletsjeris nog steeds een volkomen normaal verschijnsel.

Volgens glaciologen heeft dit er niets mee te maken Opwarming van de aarde. Het wordt veroorzaakt door een kloof die bekend staat als Chasm-1 die zich uiteindelijk verspreidde pak ijspak ijs Na meer dan 10 jaar gevolgd te zijn door onderzoekers.

Onderzoekers gestationeerd op de nabijgelegen Halle-basis zorgen ervoor dat hun station niet wordt beïnvloed.

Glociologen verwachten dat het ongeveer hetzelfde pad zal volgen als de A74, in de kuststroom ZuidpoolZuidpool.