Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de VS blijft de Federal Reserve het monetaire beleid aanscherpen

Het vuurwerk was op Wall Street: de Nasdaq, de technologie-welvaartindex, steeg op woensdag 27 juli met 4,06%, terwijl de S&P 500, die grote Amerikaanse bedrijven vertegenwoordigt, met 2,62% steeg. Het hoofd van de Federal Reserve (Fed, Centrale Bank) over de nationale economie geeft hoop dat de ergste inflatie voorbij is en dat een recessie kan worden vermeden.

Het Monetary Policy Committee besloot zoals verwacht te verhogen en voor de tweede keer op rij de belangrijkste rentetarieven van de Federal Reserve met 0,75 punten te verhogen. De korte rente ligt nu tussen de 2,25% en 2,5%, nadat deze in maart net boven nul stond en sinds het begin van de Covid-19-pandemie is. “De arbeidsmarkt is te krap en de inflatie is te hoog.”De heer Powell legde het uit.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De inflatie in de Verenigde Staten bereikte in juni in één jaar tijd 9,1%

Het hoofd van de instelling sloot echter niet uit dat het tempo van de monetaire verkrapping zou worden vertraagd. “Op een gegeven moment moet je het rustiger aan doen. We kunnen weer een buitengewoon grote verhoging doorvoeren.” [en septembre]En de Maar die beslissing hebben we nooit genomen. We worden gedreven door data. » Tegen de volgende vergadering in september zal de centrale bank de werkloosheids- en inflatiecijfers voor augustus en september bekendmaken. En dan zal hij kunnen zien of hij de kredietcrisis kan vertragen.

Markten verwachten dat prijsstijgingen vanzelf afnemen, aangezien de 10-jaarsrente slechts 2,8% bedraagt, terwijl de inflatie hoger is dan 9%. De lange rente bereikte in juni 3,5%, in de ergste zorgen, toen de cijfers van mei werden gepubliceerd, vóór de vorige vergadering van de Federal Reserve.

READ  Beleggers zeggen dat de controversiële tweet van Elon Musk over Tesla door een rechter als 'vals' werd beoordeeld
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In de Verenigde Staten verdubbelt de Federal Reserve, gezien de stijgende prijzen, haar beleidsrente

Koelen op aanvraag

Er komen enkele positieve signalen naar voren: de kosten van grondstoffen, met name energie, dalen – de kosten van een gallon benzine (3,8 liter) bedragen nu slechts $ 4,30 (€ 4,20), terwijl ze meer dan $ 5 bedragen. De prijswaanzin in het luchtvervoer neemt af. In de VS is er geen loonspiraal die de koopkracht ondermijnt, maar hoop geeft op een uitweg uit de inflatie.

De heer Powell wees vooral op de daling van de vraag: Amerikaanse consumenten, wiens geesten op een historisch dieptepunt zijn, hebben hen omgeleid naar essentiële producten. Ze vertrouwen op hun spaargeld, getroffen door de beursdaling en het einde van federale hulpprogramma’s die verband houden met de gezondheidscrisis. De vastgoedmarkt staat op het punt om te keren door stijgende hypotheekrentes. Werkgelegenheid herbalanceert een beetje in het voordeel van het bedrijfsleven. Ten slotte lijken de bedrijfsinvesteringen in het tweede kwartaal te zijn afgenomen.

Je hebt 49,19% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.