Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Squarcini-zaak bekrachtigt justitie een overeenkomst met LVMH, die François Ruffin niet tevreden stelt.

Jerome Seibel, directeur openbaar bestuur en juridische zaken van LVMH, worstelt om zijn zelfgenoegzaamheid in bedwang te houden. Op vrijdag 17 december keurde het Hof van Parijs het gerechtelijk akkoord in het algemeen belang (CJIP) goed dat het twee dagen eerder had onderhandeld en geratificeerd, naar zijn gebruikelijke discretie. Op voorstel van het Openbaar Ministerie in Parijs stelt de overeenkomst het wereldwijde luxegoederenbedrijf in staat om als rechtspersoon mogelijke vervolging te vermijden wegens “uitbuiting van invloed” in het kader van het gerechtelijk onderzoek dat tien jaar geleden werd geopend.

Dit onderzoek in het bijzonder werpt licht op ” toezicht houden “ en de” lek ” uit het tijdschrift arm Geschreven door François Ruffin, gecoördineerd door voormalig directeur van Internal Intelligence die LVMH-consultant Bernard Squarcini werd. De groep Bernard Arnault is dus op de hoogte van de feiten en stemt ermee in een boete van 10 miljoen euro te betalen aan de schatkist in ruil voor de beëindiging van de openbare zaak tegen haar. Rechter Caroline Feige rechtvaardigde haar ratificatie van de overeenkomst eerder “Het tijdperk van feiten” (tussen 2008 en 2016), met de nadruk op “De noodzaak van een snelle en effectieve behandeling” en de “samenwerken” Van LVMH die ervan overtuigd was dat hij het wildeVermijd het herhalen van feiten.

Aan het roer drong de heer Sybil er opnieuw op aan dat de afdeling die zich bezighoudt met juridische, ethische en nalevingskwesties wordt gereorganiseerd. Dat proces begon, zegt hij, in 2015 toen hij zich aansloot bij de groep van 160.000 medewerkers en 75 “huizen” Zoals Dior, Kenzo en Givenchy. “Ik zou arrogant zijn om te zeggen dat het in orde is”uitgelegd. Een van de advocaten van de luxereus in deze procedure, me Jacqueline Lavon, zorgde ervoor dat er een breuk werd gemaakt met de gevaarlijke praktijken uit het verleden, verwijzend, zonder het te noemen, wijlen Pierre Gaudi. De voormalige vice-president van de groep is inmiddels overleden, herinnerde. Deze feiten zijn voorbij en behoren tot een ander tijdperk, tot een andere regel. “

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Hoe LVMH van François Ruffin een spion maakte
READ  Inkomstenbelasting: Dit nieuwe tarief voor roerende voorheffing is sinds 1 september van kracht.

Spionageoperatie door het team van François Ruffin

In maart 2013 was dhr. Godet nr. 2 in de groep, suggereerde dhr. Squarcini om duidelijk te zijn “buitenspel” arm, volgens een afluisterende telefoon die het onthulde Mediapart. Om aan deze eis te voldoen en andere gevoelige missies te eren, mobiliseerde de ex-chef van de interne inlichtingendienst zijn netwerk bij de politie om informatie te verkrijgen, een of andere geheime, en in de kleine onderwereld van particuliere beveiliging.

Je hebt 52,62% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.