Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Implantaat gemaakt van varkenshuidcellen zorgt ervoor dat blinden weer kunnen zien

Door deel te nemen aan een onderzoek aan de Universiteit van Linköping (Zweden) konden patiënten met keratoconus hun gezichtsvermogen herstellen dankzij een transplantatie op basis van huidcellen van varkens.

Momenteel werkt een team van Zweedse onderzoekers aan manieren om ziektegerelateerde blindheid te elimineren universiteit verbinden Hij zegt tegen het wetenschappelijke tijdschrift natuur technologie toelaten Zoek de blinde vooruitzichten. Dat is bedankt Implantaat gemaakt van varkenshuidcellen.

Het experiment werd uitgevoerd bij twintig patiënten met keratoconus, 14 van hen waren volledig verblind door deze ziekte die het hoornvlies misvormde. onder patiënten, Drie van hen kregen hun gezichtsvermogen weer volledig terug en de rest herstelde het gedeeltelijk.

Betaalbaar pak Het kan overal ter wereld worden gebruikt.

Een ervaring die staat voor echte vooruitgang. Want als je oplossingen vindt voor mensen met keratoconus, Menselijke transplantaten zijn nodig om ze op hun plaats te zettenRapporten van wetenschappelijke tijdschriften. Volgens een onderzoek uit 2017 treft deze ziekte ongeveer 265 mensen per 100.000 mensen.

“We hebben ons best gedaan om ervoor te zorgen dat onze uitvinding voor iedereen beschikbaar en betaalbaar is, niet alleen voor de rijken. Daarom kan deze technologie overal ter wereld worden gebruikt.”zegt Mehrdad Raafat, een van de auteurs van de studie.

READ  Maakt de airconditioner je ziek?