Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

iCloud +: Apple VPN en andere privacyfuncties voor abonnementen

Een van de ingrijpende nieuwigheden op WWDC 2021 is iCloud. U kunt vertrouwde contacten selecteren die u kunnen helpen weer toegang te krijgen tot uw iCloud-account als u het wachtwoord kwijtraakt. Deze vertrouwde contacten hebben geen toegang tot uw gegevens. Nog een welkome nieuwigheid: je kunt aangeven welke contacten in geval van overlijden toegang hebben tot je iCloud-account (Google heeft al lang een vergelijkbare functionaliteit).

Dit najaar wordt je iCloud-abonnement een “iCloud+”-abonnement, een variant met extra functionaliteit, vooral op het gebied van vertrouwelijkheid, zonder extra kosten. Er komt een VPN om je internetverbinding te beschermen, al lijkt Apple dat niet te willen noemen. In Cupertino praten we meer over Private Relay. Het is een VPN, waarbij de verbinding systematisch verloopt via servers die door Apple zijn gebouwd. Apple verzekert dat deze dienst zal werken met respect voor de privacy van gebruikers.

Een andere functie van iCloud +, “Verberg mijn e-mail”, waarmee u een tijdelijk adres kunt maken, vanuit Mail, maar ook vanuit Safari. Met iCloud+ kunnen we ook meer camera’s opslaan met HomeKit Secure Video.

Bestaande iCloud-abonnees schakelen dit najaar automatisch over naar iCloud+. Alle iCloud+-abonnementen kunnen worden gedeeld met Family Sharing-leden.

Een pakket van 50 GB zal de HomeKit Secure Video-camera beheren, een pakket van 200 GB voor vijf camera’s en een pakket van 2 TB voor een onbeperkt aantal (vergeleken met vijf momenteel). De pakketprijzen veranderen niet. Het gratis iCloud-abonnement heeft nog steeds slechts 5 GB.

READ  Wat gaat Thomas Pesquet doen op het internationale ruimtestation ISS? Vijf dingen die u moet weten over de tweede residentie van de Franse astronaut