Hugo Gaston verslaat Arthur Renderknic in eerste ronde Rolex Paris Masters

Rinderknech, de avonturier, sloeg als eerste toe en greep de gunst van zijn jongere broer bij zijn eerste kans. Hij zal de 21-jarige linksback, die in de eerste ronde geen breakpunt had (6-4 in 37 minuten) niet zien.

Sterker dan Gaston wist Rinderknech in de vijfde game van de tweede set zijn tegenstander op een overtreding te duwen en leek af te stevenen op een onbelemmerde overwinning. Zeker omdat Gaston in de nasleep de tussenkomst van een fysiotherapeut heeft gevraagd voor lage rugpijn.

Een kritieke medische deadline voor Gaston

Na enkele minuten manoeuvreren kaatste Tolosin terug naar voren en hervatte het serveren van zijn landgenoot voor de derde bal. Verstandig omgaan met het verbruik, zonder het te misbruiken, keerde Gaston om en won de tweede set op het tweede setpoint.

Gaston serveerde om de wedstrijd te winnen en liet zijn vreugde los op matchpunt twee toen hij zijn grote forehand de baseline zag ontwijken. In de tweede ronde zou hij een andere Fransman, Benoit Payer, kunnen vinden als de 47e speler van de wereld maandagavond een duel wint van de Spanjaard Pablo Carreno Busta.