Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hongaarse Viktor Orban krijgt een nieuwe franchise

Na de bijeenkomst van de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel op maandag 30 en dinsdag 31 mei, meenden de 27 een compromis te hebben bereikt over het zesde pakket sancties tegen Moskou. Dit was zonder rekening te houden met Viktor Orban, Hongaarse premier, op woensdag 1Vers Juni, vaardigde een nieuw bevel uit en greep de definitieve concessie: op donderdag besloten de Europeanen om de patriarch van de Russisch-orthodoxe kerk, Kirill, te verwijderen van de lijst van gesanctioneerde persoonlijkheden, die ondubbelzinnig de Russische invasie van Oekraïne steunden.

Het is op zijn zachtst gezegd dat Boedapest, in deze volgorde, de regels van de maatschappelijke zaken niet respecteerde: als de onderhandelingen tijdens de Europese Raad moeilijk konden zijn, zou het politieke akkoord, eenmaal bezegeld, niet ongedaan kunnen worden gemaakt. Boedapest bracht de kwestie van Patriarch Kirill zeker aan de orde vóór de vergadering, maar de heer Orban, bekend om zijn nauwe band met Vladimir Poetin, deelde het op geen enkel moment met zijn collega’s, en gaf er de voorkeur aan zich te concentreren op energiekwesties, die zeer complexe kwesties zijn.

Op dit punt kwamen de 27 landen overeen om Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Bulgarije tijdelijk uit te sluiten van hun besluit om een ​​embargo op Russische olie op te leggen, rekening houdend met de eigenaardigheden van deze landen en hun grote afhankelijkheid van Russisch zwart goud. Voor de rest – beperkende maatregelen tegen banken, tv-zenders, nieuwe oligarchen en trawanten van het Kremlin – werden de laatste aanpassingen gedaan vóór de Europese Raad en werd het dossier gesloten. Dat dachten we tenminste in Brussel.

READ  Quebec belast niet-gevaccineerde mensen
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Ondanks de onwil van Hongarije stemt de Europese Unie ermee in om een ​​Russisch olie-embargo af te dwingen

“We betreuren allemaal de beslissing om Kirill van de lijst met sancties te verwijderen. Maar we zullen geen groot pakket aan straffen opofferen bij het altaar van de orthodoxe patriarch”, Diplomaat merkte op. Waarom wilde Viktor Orban zo graag de Russische predikant sparen? “Het zou de religieuze vrijheid van de gemeenschappen in Hongarije aantasten, die heilig is,” Hij legde het daarna uit in een radio-interview op 6 mei “Na ontvangst van een brief van de Hongaars-orthodoxe gemeenschap waarin hem werd gevraagd alles in het werk te stellen om zich tegen hem te verzetten.” Une communauté qui ne représente que 0,1% de la populatie hongroise, selon le dernier recensement de 2011. Mais M. Orban, lui-même calviniste peu pratiquant, se fait fort depuis la crise des réfugiés de 2015 de détiennedé in Europa. Hij deelt ook de anti-homo-obsessie van de Russische kerk.

Je hebt nog 48,27% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.