Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Honderden westerse elektronische componenten gevonden in Russische wapens

Honderden westerse elektronische componenten gevonden in Russische wapens

Russische raketten die Oekraïners doden of hun infrastructuur vernietigen, bereiken hun doel dankzij elektronische chips van het Frans-Italiaanse STMicroelectronics of het Amerikaanse Intel. De Yermak-McFaul-groep, die bestaat uit Oekraïense en Amerikaanse experts die verantwoordelijk zijn voor het beoordelen van sancties tegen Rusland, zal de komende dagen een rapport publiceren, dat is geraadpleegd door de wereldwaaruit blijkt hoe Moskou erin slaagde de beperkingen te omzeilen.

De auteurs van het rapport ontleedden artilleriestukken, gepantserde voertuigen, drones en raketten die in Oekraïne waren gevonden om de oorsprong van hun componenten te achterhalen. Raketten die niet ontploffen of in het water vallen, zijn een schat aan informatie. legt Vladislav Vlasyuk uit, de Oekraïense presidentiële adviseur die verantwoordelijk is voor de sancties.

Van de 58 geanalyseerde militaire uitrusting werden 1.057 componenten geïdentificeerd, waaronder de meeste elektronische chips en microprocessors, vervaardigd door 155 buitenlandse bedrijven. Tweederde daarvan is Amerikaans, maar Thales, Souriau of het Franse STMicroelectronics maken een deel van de bestaande componenten, zonder te zeggen welke precies.

Een plotselinge stijging van de invoer

in “Een van de raketten die Kryvyi Rih vandaag trof, ongeveer 50 van zijn componenten – meestal micro-elektronica – werden in andere landen geproduceerd,” De Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarschuwde op dinsdag 13 juni voor een Russische raketexplosie waarbij 12 doden en 38 gewonden vielen in deze stad in het oosten van het land. De volgende dag had hij er spijt van Twitteren, dat Rusland heeft De mogelijkheid om kritieke componenten voor de productie van raketten te verkrijgen van bedrijven over de hele wereld, waaronder enkele partnerlanden. voordat de wereld het zich herinnert “Ze heeft al het gereedschap dat nodig is om deze voorraden te snijden.”.

Ondanks de sancties blijft er een regen van raketten en drones neerdalen op Oekraïne. Dat blijkt uit een document dat dinsdag 13 juni naar de landen van de Group of Seven is gestuurd de wereld verkregen door het Oekraïense voorzitterschap verwacht de Russische productie van raketten te verdubbelen, van 512 in 2022 tot 1.061 in 2023, met name dankzij de levering van westerse microchips.

READ  Bij een ernstig ongeval in het Engelse Kanaal werden aanzienlijke middelen ingezet voor de reddingsoperatie
Lees decodering: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Vladimir Poetin aarzelde over de oorlogsdoelen van Rusland: “Onze doelen evolueren naargelang de situatie.”

Om te begrijpen hoeveel buitenlandse elektronische componenten hun weg naar Rusland vinden, hebben de auteurs van het rapport Russische buitenlandse handelsstatistieken onderzocht. De invoer van zogenaamde “kern”-componenten steeg sterk in het laatste kwartaal van 2021, een paar maanden voordat de invasie van Oekraïne begon, crashte toen sancties werden opgelegd en herstelde zich vervolgens snel. 2022.

Je hebt nog 58,4% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.