Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Homes of the World: Nu de koopkracht van gezinnen tot halfstok daalt, waarschuwt Homes of the World voor de resultaten voor 2023

Homes of the World: Nu de koopkracht van gezinnen tot halfstok daalt, waarschuwt Homes of the World voor de resultaten voor 2023

(BFM Bourse) – De meubeldistributeur heeft zijn voorspelling voor 2023 naar beneden bijgesteld, waarbij Maisons du Monde de dupe wordt van de inflatie die de koopkracht van huishoudens aantast.

Recente observaties van onderzoeksbureaus voorspellen een moeilijk derde kwartaal voor Maisons du Monde in de context van de consumentencrisis. De hoge inflatie zet gezinnen ertoe aan hun uitgaven aan meubels te beperken.

TP ICAP Midcap stond eind vorige week weer te koop, waarbij werd ingeschat dat de volgende uitgifte van de Franse groep “risico” zou lopen, waarbij de doelstellingen voor het volledige jaar “waarschijnlijk in twijfel zouden worden getrokken”. De zorgen van deze analisten werden belichaamd in de gespecialiseerde distributeur, die maandagavond na beurs bekend maakte zijn financiële doelstellingen voor het jaar 2023 te verlagen.

Het bedrijf gaf daarom aan dat de omzet tussen juli en eind september naar verwachting met 9,4% zal dalen vergeleken met dezelfde periode in 2022, “ondanks tactische prijsaanpassingen, niet-promotionele commerciële initiatieven en een grotere productbeschikbaarheid.”

Terwijl de koopkracht als gevolg van inflatie erodeert, concentreren gezinnen zich op het kopen van basisproducten. Daarmee worden zogenoemde discretionaire consumptiegoederen, zoals meubels, genegeerd. Het is een context die bijgevolg de activiteit van Maison du Monde tussen juli en eind september heeft beïnvloed. “Deze herziening is voor ons niet verrassend en de nieuwe doelstelling ligt in lijn met onze verwachtingen”, merkt Florent Thayne op in zijn nieuwe nota gewijd aan Maisons du Monde.

Richtsnoeren voor Ebit “slechter dan verwacht”

Voor het volledige jaar 2023 is Maisons du Monde niet optimistisch over de trend van zijn winstgevendheid, ondanks de verschillende initiatieven die het onlangs heeft gelanceerd om zijn bedrijfsresultaat (Ebit) op peil te houden. Voor het lopende boekjaar zou dat laatste tussen de 40 en 50 miljoen euro moeten uitkomen, terwijl de winst voorheen naar verwachting tussen de 65 en 75 miljoen euro zou uitkomen.

READ  Er verandert iets in Narbonne: La Maison Fine, een gastronomische kruidenierswinkel, is geopend in de wijk Mayolle

“De vooruitzichten voor Ebit zijn slechter dan verwacht”, merkt Florent Thi Thien op, die gelooft dat “goed werk aan het 3C-plan (een strategisch plan gericht op klant, kosten en contant geld, noot van de redactie) het mogelijk zal maken om meer flexibiliteit te bieden op het gebied van de bedrijfsresultaten. Ebit ondanks de verslechtering van het bedrijfsresultaat.” Bovenste (handelsvolume)”. De analist vervolgt: “We begrijpen dat de groep zichzelf bij dit nieuwe doelwit alle veiligheidsmarges wilde geven.”

De doelstelling voor het genereren van cash wordt logischerwijs naar beneden bijgesteld. De vrije kasstroom zal naar verwachting tussen de 20 en 30 miljoen euro uitkomen, terwijl Maison du Monde eerder hoopte een niveau tussen de 40 en 50 miljoen euro te bereiken.

“De aankondigingen van de richtlijnen aan het begin van het jaar verrasten ons toen het management zich net bij de groep had aangesloten. De recente context heeft de doelstellingen minder geloofwaardig gemaakt”, aldus TP ICAP Midcap.

Maisons du Monde gaf er de voorkeur aan het initiatief te nemen twee weken vóór de officiële publicatie van de kwartaalverkopen, gepland voor 26 oktober. Momenteel zijn de aandelen van Maisons du Monde met 5,6% gedaald.

“Als het aandeel recentelijk onder druk heeft gestaan, zou deze winstwaarschuwing nog steeds op het aandeel kunnen wegen, vooral gezien de omvang van de EBIT-herziening. Van onze kant herzien we onze winst per aandeel voor 2023 met -35%”, voegt Florent Thi toe. . – Jij bent het die daarom zijn richtprijs verlaagt naar € 5,8, terwijl hij zijn verkoopadvies bewaart.

READ  Deze producten zijn voor zeven op de tien Fransen een luxe geworden

Sabrina Sadeghi – ©2023 BFM Beurs

Volgt u deze procedure?

Ontvang alle informatie over MAISONS DU MONDE in realtime: