Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoge prijzen, verlies van producten… Gevolgen van verhitte onderhandelingen tussen merken en fabrikanten

Gemiddeld hebben fabrikanten distributeurs gevraagd om de prijzen met ongeveer te verhogen10 tot 15%Volgens Anya. smile/stock.adobe.com

afwijking – Het gevaar van een duister scenario doemt op, aangezien de tariefonderhandelingen tussen voedselproducenten en -distributeurs deze woensdag om middernacht eindigen.

De klok loopt. Aanstaande woensdag, uiterlijk om middernacht, hadden fabrikanten en distributeurs van consumentenproducten hun contracten moeten ondertekenen. Elk jaar veranderen prijsonderhandelingen, gericht op het bepalen van de prijzen waartegen elk merk zijn belangrijkste commerciële producten van fabrikanten koopt, in confrontaties. Degene die in 2023 gebeurde, is als een ratrace.

Geconfronteerd met torenhoge kosten (agrarische grondstoffen, verpakkingen, energie, transport, arbeid, enz.), eisen fabrikanten forse prijsverhogingen. De spandoeken veroordelen op hun beurt de verzoeken om overdreven verhogingen en bekritiseren het gebrek aan transparantie van hun leveranciers. Volgens de National Food Industries Association (NAIA) tekende halverwege vorige week slechts een op de twee fabrikanten al hun contracten met klanten van distributeurs. Ongewoon laag tarief.

Wat zullen de gevolgen zijn van deze stormachtige onderhandelingen in de winkelrekken? Zal de consument lijden? Le Figaro Maak een punt.

heeft Ook Inflatie: “Grote retailers moeten hun steentje bijdragen”, lanceerde Mark Visno

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 86% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Toestel staat vanaf maandag 9 augustus op TGV en Intercités met "enorme" controles, belooft SNCF