Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoeveel kost Windows 11? Zal mijn computer compatibel zijn?

Hoeveel kost Windows 11? De vraag kan rijzen nadat Microsoft belangrijke wijzigingen in het besturingssysteem heeft aangekondigd, zowel qua interface als functionaliteit. De uitgever verzekerde iedereen: de update zal gratis zijn.

Net zoals Windows 10 gratis is gemaakt voor gebruikers van Windows 7 en 8, zal Windows 11 gratis zijn voor iedereen met een licentie voor Windows 10. Wat de releasedatum betreft, was Microsoft vaag, verwijzend naar de feestdagen. Leuk cadeau voor miljoenen pc-bezitters!

Op welke computer draait Windows 11?

Als Windows 11 een gratis update wordt, moet u zich zorgen maken of uw computer geschikt is voor de nieuwe versie van het besturingssysteem. Microsoft zei dat je een pc nodig hebt met een 64-bits processor, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Zowel Intel- als AMD-processors worden ondersteund, maar ze zullen uiteraard niet allemaal compatibel zijn.

Voor Intel, 8e generatie (Coffee Lake) chips, 9e generatie. (Coffee Lake Refresh), 10e generatie. (Comet Lake) en de elfde generatie. (Rocket Lake en Tiger Lake) worden ondersteund, evenals Xeon Skylake, Cascade Lake, Cooper Lake en Ice Lake. Aan de AMD-kant zijn de ondersteunde processors Ryzen 2000, 3000, 4000, 5000, evenals Threadripper 2000 en 3000, Threadripper Pro 3000, evenals 2e en 3e generatie EPYC’s.

Microsoft geeft aan dat Windows 11 op oudere processors kan worden geïnstalleerd, maar in dit geval kunnen de prestaties lager zijn. Bovendien is ondersteuning voor deze computers niet gegarandeerd. Windows 11 wordt geleverd via het gebruikelijke OS-updatesysteem, het systeem dat daadwerkelijk nieuwe versies van Windows 10 distribueert.