Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe TikTok kunstmatige intelligentie zal gebruiken om je avatar te maken

Hoe TikTok kunstmatige intelligentie zal gebruiken om je avatar te maken

Bytedance, het moederbedrijf van TikTok, bereidt zich voor om het rijk van kunstmatige intelligentie te betreden. Volgens consultant en analist Matt Navarra bereidt het Chinese sociale netwerk al een fusie voor Avatar-maker die is gebaseerd op generatieve kunstmatige intelligentie. Hij onderbouwt zijn beweringen met screenshots die de interface van de optie laten zien.

Concreet zal de internetgebruiker deze moeten verstrekken Drie tot tien foto’s Vanaf het punt van. Op basis van de aangeleverde afbeeldingen produceert de generatieve AI van TikTok binnen enkele minuten een persoonlijke avatar.

In de applicatie kan de gebruiker kiezen tussen twee en Vijf verschillende vooraf ingestelde stijlen, enigszins vergelijkbaar met de interface van Adobe Firefly, de kunstmatige intelligentie van Photoshop. Ten slotte biedt TikTok tot 30 avatarversies, geïnspireerd door de beschikbare selfies en gekozen stijlen. De gebruiker hoeft alleen degene te kiezen die hij het liefst op het platform wil zien. Andere versies zullen ook beschikbaar zijn voor de internetgebruiker:

Met TikTok kun je dan 1, meerdere of al je avatars downloaden..

De applicatie zal ook geven Mogelijkheid om een ​​avatar te delen in je TikTok-verhaal. Het uitvoeren van de tool is vergelijkbaar met hardlopen Lens-AI. De app heeft al een optie genaamd Magic Avatar, mogelijk gemaakt door Stable Diffusion. Op dezelfde manier maakt deze op generatieve AI gebaseerde tool, ontwikkeld door Prisma Labs, het mogelijk om aangepaste profielfoto’s voor sociale netwerken te ontwerpen. Na analyse van tien tot twintig selfies produceert Lensa AI profielfoto’s op basis van thema’s als Anime of Princess.

Lees ook: Oproep aan Franse ministers om TikTok op hun persoonlijke smartphones achterwege te laten?

TikTok stelt een gebruikslimiet in

Volgens Matt Navarra zal TikTok dat wel doen Beperking van gebruik van banen. Elke gebruiker kan de generatieve AI slechts één keer per dag gebruiken. De routeringsglyph kon niet worden gewijzigd via de tool.

Alle geüploade of gemaakte afbeeldingen zijn onderhevig aan TikTok’s inhoudsmoderatie en moeten hun Communityrichtlijnen volgen.Matt Navarra voegt eraan toe.

Het is duidelijk dat deze nieuwe functie de toezichthouders waarschijnlijk zorgen zal baren met betrekking tot de bescherming van persoonlijke gegevens, die ze al benadrukken op TikTok. Zich ervan bewust zich bloot te stellen aan kritiek van de autoriteiten, is TikTok gedienstig Verwijder alle foto’s Geleverd door de gebruiker als onderdeel van het maken van avatars. Volgens de analist is het Chinese concern “Verwijdert na korte tijd alle geüploade afbeeldingen en door AI gegenereerde avatars van zijn servers”.

Evenzo specificeren de gebruiksvoorwaarden dit TikTok houdt je foto vijf minuten vast zodat er meer avatars kunnen worden gemaakt. de volgende. In theorie worden de op het platform ingediende afbeeldingen niet doorgegeven aan derden of gebruikt voor reclamedoeleinden. ByteDance zou zeker andere voorzorgsmaatregelen moeten nemen om toezichthouders tevreden te stellen wanneer de functie wordt gelanceerd.

READ  De volgende uitbreiding is zojuist gelekt en spelers zullen enthousiast zijn

Verspreiding op handen?

Op dit moment is nog niet bekend wanneer TikTok generatieve AI gaat inzetten in zijn app. In antwoord op een vraag van The Verge geeft ByteDance aan dat de tool dat wel is In sommige landen wordt het al op proef aangebodenmaar er is geen officiële releasedatum vastgesteld:

“We denken altijd aan nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan de gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken, terwijl we doorgaan met het bouwen van een veilige plek die vermaakt, creativiteit inspireert en cultuur bevordert. In een paar geselecteerde gebieden testen we een nieuwe manier om profielfoto’s te maken en te delen met de TikTok-community.”.