Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe kan Frankrijk op de maan lopen?

Hoe kan Frankrijk op de maan lopen?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd

[EN VIDÉO] Leef en werk zoals de maan of Mars Hawaiian Space Exploration Simulator and Simulation (HI-SEAS) is een onderzoeksstation gelegen …

Waar de Verenigde Staten besloten terug te keren naar de maan en voorbereidingen treffen om de eerste mensen op Mars te laten landen, het Artemis-programma en de Amerikaanse strategie Maan naar Mars Luid een nieuw tijdperk van wetenschappelijke ontdekkingen en technologische vooruitgang in. Deze nieuwe gouden eeuw van menselijke en robotverkenning, die nu is begonnen na het succes van de Artemis I-missie afgelopen november, zal veel bemande missies naar het maanoppervlak bevatten. Cnes wil duidelijk meedoen en hoopt Een Franse astronaut zou binnen tien jaar een voet op de maan kunnen zetten legt Nicolas Maupert uit, ruimteadviseur en Cnes-vertegenwoordiger bij de Franse ambassade in de Verenigde Staten.

Tot op heden neemt Frankrijk voornamelijk deel aan het Artemis-programma door zijn bijdrage aan de European Space Agency (ESA). Europa levert een belangrijke bijdrage aan Artemis door het leveren van I-Hab-modules, Esprit Gateway (waarvoor Frankrijk de hoofdaannemer is) en zeker de Argonaute zware lander, evenals maancommunicatie en navigatie (Moonlight Program). Van hun kant zullen de Canadezen zorgen voor automatische wapens en de Japanners voor een vrachtschip en een onder druk staande maanrover. Deze buitenlandse deelnemers aan het Artemis-programma treden op als tegenpartij van NASA om te onderhandelen over de aanwezigheid van astronauten aan boord van de Gateway en op de maan. Als zodanig zal de Canadese astronaut Jeremy Hansen deel uitmaken van de bemanning van de Artemis II die eind 2024 zal worden gelanceerd, samen met drie Amerikanen.

Cnes is ook betrokken bij de samenwerking met NASA aan robotachtige maanmissies voor bemande ruimtevluchtastronauten. Zo zal het Franse ruimteagentschap in 2025 twee wetenschappelijke instrumenten naar de maan sturen aan boord van een NASA-lander. Deze samenwerking is nodig voor ” Betrokken Op dit nieuwe tijdperk dat aanbreekt op zowel wetenschappelijk, technisch als economisch gebied “Ik zou Nicolas Maupert willen benadrukken”, voegt hij eraan toe. Ik hoop dat deze Franse deelname zal bijdragen aan de selectie van een Franse astronaut voor een missie op de maan, die noodzakelijkerwijs zal worden uitgevoerd in het kader van het Europees Ruimteagentschap in samenwerking met NASA. “.

Vandaag in Frankrijk daar De politieke wil van Thomas Pesquet om op de maan te lopen “We moeten echter niet vergeten dat Thomas zeker Frans is, maar bovenal.” Een astronaut uit het European Astronaut Team van de European Space Agency en dat wordt uiteindelijk de keuze van de laatste Vanwege zijn bijdragen aan de Gateway heeft de European Space Agency al onderhandeld. Drie astronauten op de Artemis-missies en wensen dat een van de drie astronauten op de maan kan lopen Zoals aangekondigd door de directeur-generaal van de European Space Agency (ESA), moeten de drie Europese astronauten die op de Artemis-missies zullen vliegen, uit de klasse van 2009 komen – de Thomas-klasse – en mogelijk worden gekozen uit de lidstaten die bijdragen aan de het meeste naar de EU-begroting ESA Dus Duitsland, Italië en Frankrijk.

Artemis-missies: wie zullen de Europese astronauten zijn die rond en op de maan zullen reizen?

Maandoel voor Cnes

Eerder dit jaar riep de inspecteur-generaal van NASA op tot een betere coördinatie van de internationale partners in het Artemis-programma. Voor NASA is het doel om de programmakosten voor de Verenigde Staten te verlagen en tegelijkertijd systeemredundantie en flexibiliteit te waarborgen. Parallel aan deze aankondiging neemt NASA ook deel aan het consolidatieproces van de Artemis-missiearchitectuur van II naar V. Deze fusie zal binnen de 38e worden ingevoerdH Ruimte seminar Gepland voor 17-21 april in Colorado Springs. Voor internationale Amerikaanse partners zijn deze advertenties verre van triviaal. ” We volgen dit op de voet en realiseren ons dat dit grote kansen biedt voor onze wetenschappers, onze industriëlen en onze astronauten. »

READ  Onderzoekers identificeren het virus dat multiple sclerose veroorzaakt

Franse betrokkenheid bij deze maanoppervlakte-engineering staat ter discussie, maar ” Er bestaan ​​al veel programma’s om te ondersteunen en te financieren“HHet Franse ruimte-ecosysteem richtte zich op de maaneconomie “Denk aan Nicolas Maupert. Dit is een interessant toegangspunt voor Frankrijk, dat voor NASA zou kunnen zorgen.” Een bepaald aantal technologische basisstenen van maanarchitectuur, nuttig en noodzakelijk voor de installatie en permanente aanwezigheid van de mens op de maan » Op het gebied van energie, mobiliteit, voeding, gezondheid (telegeneeskunde), slimme huisvesting (recycling van lucht en afvalwater), additive manufacturing voor reserveonderdelen of voedselproductie. Cnes heeft Ik ben al begonnen met het financieren van verschillende projecten in het kader van de incubator TechTheMoon Voorbeelden hiervan zijn Metis, dat kleine scheurtjes in de uitrusting van astronauten detecteert, Orius Technologies, dat fabrieken in de ruimteomgeving produceert, Spartan Space, dat een opblaasbare en verplaatsbare habitat maakt die zich aanpast aan de omstandigheden op de maan, en Exploration Corporation, dat een ruimtevaartuig Lunar orbiter, die ook zal zorgen voor transport op het maanoppervlak.

De opkomst van een meer economische dimensie voor de verovering van de ruimte

Daarbij komt nog dat met de oprichting van een commercieel ecosysteem rond de Maan, aangemoedigd door NASA, er “ Een economisch belang om in de maan te investeren, zodat de Verenigde Staten of andere landen niet al deze kwesties kunnen controleren “, specificeert. Door de ontwikkeling van nieuwe technologieën te initiëren of te financieren, kan Cnes ” Start-ups en fabrikanten helpen en aanmoedigen, al dan niet in de ruimtevaartsector, om zich te vestigen in deze toekomstige markten, zeker niche maar zeer strategisch In logistiek, ruimtevaart, telecommunicatie, navigatie, accommodatie voor astronauten of bijvoorbeeld smarthomes. Deze technologieën zijn ontwikkeld voor de maan,” Ook vind je veel stopcontacten op de vloerEn Voornamelijk in huisvesting, resourcemanagement en energiemanagement, bv “.

READ  Hoe natuurkundigen laserbliksem temden

Artemis: De drie belangrijkste redenen waarom Amerikanen naar de maan terugkeerden

Mars in beeld

Ten slotte is een grondgedachte voor het Artemis-programma ” Voorbereiding van een bemande missie naar Mars Ik zou Nicolas Maupert willen noemen. Op zichzelf doet het Artemis-programma dit niet Niet genoeg om menselijke missies naar Mars voor te bereiden. HHet vestigen van een permanente en veilige menselijke aanwezigheid op de maan is noodzakelijk, maar niet voldoende, om zelfstandig op een andere planeet te leren leven De uitdagingen van een bemande vlucht naar Mars komen niet overeen met die van het Artemis-programma, dat een permanente installatie op de maan nog lang niet toestaat.Cnes, een historische partner in NASA’s robotachtige Mars-verkenningsprogramma, doet dat niet. Daarom wordt het niet belet om ook maanproducten ter grootte van Mars te ontwikkelen, of om programma’s te starten voor de menselijke aanwezigheid op Mars. Een dergelijke taak, waarover vóór de jaren veertig niet serieus was nagedacht, zou pas daarna worden beslist. Het wegnemen van veel technologische onzekerheden en hindernissen waarvoor Cnes oplossingen en expertise kan bieden Op verschillende gebieden, waaronder het gebruik van hulpbronnen Ter plekkeen bijvoorbeeld energieopwekking en grondoperaties “.

Dit bericht, deze ervaring. De activa zijn in het voordeel van de Franse astronauten, in het bijzonder Thomas Pesquet Wie aan deze kant van de Atlantische Oceaan goed onder druk staat, wordt goed gewaardeerd door NASA en zelfs door Kamala Harris, vice-president van de Verenigde Staten De belangrijkste troeven van de hoop om het op een dag voet op maanaarde te zien zetten, ondanks concurrentie en druk van andere grote Europese ruimtevaartspelers.