Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe de VS terug willen naar de maan (voordat ze op Mars mikken)

Maxar Technologies / Bulletin / Reuters Op maandag 29 augustus zal de Artemis 1-raket opstijgen vanuit Florida. Een eerste stap in een lang proces dat NASA ertoe zou moeten brengen om weer voet op de maan te zetten voordat het zich op Mars richt (foto gemaakt op 25 augustus door satellietbeelden).

Maxar Technologies / Bulletin / Reuters

Op maandag 29 augustus zal de Artemis 1-raket opstijgen vanuit Florida. Een eerste stap in een lang proces dat NASA ertoe zou moeten brengen om weer voet op de maan te zetten voordat het zich op Mars richt (foto gemaakt op 25 augustus door satellietbeelden).

Ruimte – Dit is de eerste fase van een enorm project dat op maandag 29 augustus zal plaatsvinden in Cape Canaveral, Florida, met opstijgen Artemis missie 1. Omdat Artemis de naam is van het Amerikaanse programma voor Terug naar de maaneen van de belangrijkste prioriteiten van NASA voor de komende decennia.

Zijn naam werd gekozen als reactie op het programma Apollona het nemen van de twaalf mannen die ooit op de maan hebben gelopen, tussen 1969 en 1972. Artemis, in de Griekse mythologie, is de tweelingzus van Apollo (” Apollo in het Engels) en een godin geassocieerd met de maan.

Na het opstijgen op maandag, is het idee om te sturen eerste vrouw En de eerste gekleurde persoon op de maan, dan voorbereiden – het doel – Eerste reis naar Mars. HuffPost Het meet deze missies van toenemende moeilijkheidsgraad die de intrede van een nieuw tijdperk van ruimteverovering aangeven.

  • Artemis’ eerste reis
READ  Lancering ruimtetelescoop bevestigd op 24 december

Als je op maandag vertrekt, moet je de Artemis 1-missie zonder bemanning ervaren NASA’s nieuwe gigantische raket, de SLS . genoemd, evenals de Orion-capsule die in het bovenste gedeelte is geïnstalleerd. Het doel is ervoor te zorgen dat ze astronauten veilig naar de toekomst kunnen vervoeren.

Orion zal rond de maan draaien voordat hij terugkeert naar de aarde.

Dan, in 2024, zal Artemis 2 astronauten naar de maan brengen, maar zonder daar te landen, zoals Apollo 8 deed in 1968. De samenstelling van de bemanning zou tegen het einde van het jaar bekend moeten worden gemaakt. We weten al dat een Canadees er deel van zal uitmaken, en dus de eerste Canadese burger zal worden die de ruimte in gaat.

  • 2025 of 2026 voordat je weer op de maan landt?

Deze derde missie is te vergelijken met Apollo 11 (juli 1969) omdat het de eerste in het programma zou zijn om astronauten op de maan te laten landen. Ze zullen naar verwachting voor het eerst aankomen op de zuidpool van de maan, waar de aanwezigheid van water in de vorm van ijs is bevestigd, en niet zo dicht bij de evenaar als bij Apollo gebeurde.

Artemis 3 staat officieel gepland voor 2025, maar volgens een onafhankelijke openbare audit zou dat “op zijn vroegst” al in 2026 moeten zijn. Vanaf Artemis 3 wil NASA ongeveer één missie per jaar lanceren.

READ  Hoe goed ken jij dinosaurussen?

Om dit te doen, koos NASA ervoor: SpaceX particulier bedrijf Om de Artemis 3-sonde concreet te bouwen, zal deze lander tussen de Orion-capsule en het maanoppervlak reizen: zodra hij de baan om de maan bereikt, zal de capsule aanmeren met het ruimtevaartuig, dat afzonderlijk stroomopwaarts wordt gestuurd, dat dan verantwoordelijk zal zijn voor het laten zakken van de astronauten naar de oppervlakte en stijg ze dan weer op. En dan keren ze terug aan boord van de Orion naar de aarde.

Deze landing wordt een kopie van het schip.” ruimteschip “, die tot nu toe alleen sub-orbitale tests heeft uitgevoerd. Om de baan van de aarde te bereiken, moet het worden aangedreven door een “ultrazware” eerstetrapsraket, die ook in ontwikkeling is.

En voordat hij naar de maan kan, zal hij moeten tanken door rechtstreeks in de ruimte te tanken vanuit een ander “ruimtevaartuig”, dat eerder met brandstof was gevuld. Risicovol transport dat niet eerder is getest. Om het Artemis-programma voort te zetten, heeft NASA een nieuwe oproep tot het indienen van biedingen gelanceerd met andere bedrijven om extra landingsvaartuigen te ontwikkelen.

  • Een ruimtestation voor een ander doel

Het Artemis-programma omvat ook het bouwen van een station in een baan om de maan genaamd Gateway.

De lancering van de eerste twee componenten (wooneenheid en betalingssysteem) staat gepland voor op zijn vroegst eind 2024 en zal tegen voor de Falcon Heavy-raket. van SpaceX.

De volgende eenheden zullen tegelijkertijd door de SLS worden gelanceerd met Orion en zijn bemanning die verantwoordelijk zijn voor de montage op hun bestemming. De astronauten blijven daar tussen de 30 en 60 dagen. Uiteindelijk zal de sonde daar worden aangemeerd zodat ze vanaf het station naar de maan kunnen afdalen. Het portaal zal ook dienen als tussenstop voor toekomstige reizen naar Mars.

  • Ultieme doel: Mars
READ  Garmin Epix Gen 2 Test: Amoled-display in dienst van een zeer compleet sporthorloge

Omdat, paradoxaal genoeg, de ster in het hart van Artemis niet de maan is, maar Mars.

Dus wil NASA, dankzij het Artemis-programma, de technologieën testen die nodig zijn om de eerste mensen naar de Rode Planeet te sturen: nieuwe clusters, een voertuig voor navigatie, een kleine energiecentrale, het gebruik van maanwater, enz.

Het is de bedoeling om een ​​basis op de maan te vestigen. Het idee is eigenlijk om te leren hoe je een permanente menselijke aanwezigheid in de verre ruimte kunt vestigen, maar niet zozeer. In het geval van een probleem is de maan slechts een paar dagen verwijderd. Maart voor minstens een paar maanden.

Zie ook op Halve post: NASA stuurt nog twee helikopters naar Mars