Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hittegolf: zeer zeldzaam, nul graden Celsius op een hoogte van meer dan 5000 meter… Deze temperatuur is niet gemeten op zo’n grote hoogte in Zwitserland.

Meteorologen zeiden vandaag, maandag, dat een grens van 0 graden Celsius werd geregistreerd op een hoogte die veel hoger is dan de hoogste Zwitserse berg.

Zwitserland is niet immuun voor een hittegolf. Erger nog, de geheel Europese aflevering verbrak een 27-jarig record onder onze Zwitserse buren.

Tussen zondag en maandag bereikte de temperatuur nul en zelfs meer dan 5.000 meter. Het Federaal Meteorologisch Bureau zei in een tweet dat een record werd gemeten op een hoogte van 5.184 meter boven zeeniveau. De grens van 0°C is op deze hoogte in Zwitserland niet gemeten zoals in de nacht van zondag op maandag.

De isotherm van 0 °C werd gemeten op de radiosonde in Bordeaux op een hoogte van meer dan 5.000 m, dat wil zeggen boven de top van de Mont Blanc.
De massa zeer hete lucht op grote hoogte die morgen door de radiosonde boven de Alpen wordt geïdentificeerd, zal aan het begin van de dag zijn. # hittegolf #vague de chaleur https://t.co/rsNcHASr2u

– MeteoSwiss (@meteosuisse) 24 juli 2022

Het oude record, 5177 meter, dateert van 20 juli 1995. Het is zeer zeldzaam, zelfs abnormaal, dat de grens van 0°C de 5000 meter overschrijdt.

Zoals gisteren aangekondigd, een #register De absolute temperatuur van 0°C vannacht had kunnen worden bereikt met een waarde van 5.184 meter geregistreerd door de Byern-stem midden in de nacht, hoger dan het vorige record van 5.117 meter op 20 juli 1995! Morgen te bevestigen. pic.twitter.com/fY2R71i8cM

– MeteoSwiss (@meteosuisse) 25 juli 2022

Het vorige record werd gemeten op 20 juli 1995 op een hoogte van 5.117 m. Meteorologen bepalen de nulgradengrens met behulp van weerballonnen.

READ  De reünie werd overschaduwd door een sterke dengue-epidemie

Lees ook:
Hittegolf en onweer: 13 departementen blijven deze maandag alert in oranje, heftige onweersbuien verwacht in de Pyrénées-Orientales