Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hieronder staan ​​de voedingsmiddelen die de meeste gasvorming veroorzaken, bonen niet meegerekend

Hieronder staan ​​de voedingsmiddelen die de meeste gasvorming veroorzaken, bonen niet meegerekend

Sommige veel voorkomende voedingsmiddelen werken als tijdbommen zodra ze onze darmen bereiken en aanzienlijke winderigheid veroorzaken.

Wie van ons heeft zich aan het einde van een maaltijd nog nooit zo opgeblazen gevoeld, dat hij soms zelfs luidruchtig en stinkend was? Het onderwerp kan je aan het lachen maken of je in verlegenheid brengen, maar spijsvertering en winderigheid zijn een echt gezondheidsprobleem. In Frankrijk lijdt ongeveer 50% van de bevolking aan spijsverteringsproblemen, een aantal dat al enkele jaren stagneert.

Darmgas maakt deel uit van het verteringsproces en ontstaat wanneer bacteriën in de darmen het fermentatieproces gebruiken om voedsel af te breken. De eerste verrassing: het is over het algemeen geurloos. In feite is de onaangename geur die gepaard gaat met winderigheid te wijten aan de aanwezigheid van zwavel in de voeding. Als het te veel wordt geconsumeerd, kan het een opgeblazen gevoel veroorzaken, evenals aanzienlijke maagpijn en soms complicaties zoals intolerantie, infecties en in sommige gevallen zelfs ziekte.

Volgens voedingsdeskundige Aline Baker zijn er vier voedingsmiddelen die in grote hoeveelheden een opgeblazen gevoel veroorzaken. Het is duidelijk dat de meest populaire producten op hun lijst de producten op basis van lactose zijn. Producten zoals melk en yoghurt worden gemaakt met lactose, een complexe suiker die in het lichaam moet worden afgebroken door een enzym dat lactase wordt genoemd. Maar “sommige mensen worden geboren zonder het vermogen lactase te produceren”, legt de specialist uit ontmoeting met Sportief leven. Daarom wordt de in de darmen aanwezige lactose slecht verteerd, wat leidt tot een toename van gassen in het lichaam, die vroeg of laat moeten worden geëlimineerd.

Een andere oorzaak van winderigheid: voedingsmiddelen die gluten bevatten. Het eiwit in veel voedingsmiddelen verandert in een pasta die aan de darmwand blijft plakken en de opname van voedingsstoffen verhindert, waardoor het spijsverteringsproces wordt bemoeilijkt. Lactose en gluten zijn de twee belangrijkste vormen van voedselintolerantie die de geneeskunde de afgelopen jaren heeft ontdekt.

READ  De planeten van het Trappist-1-systeem vormden zich snel en ondervonden weinig impact

Er zijn misschien twee andere voedingsmiddelen die winderigheid veroorzaken en die volgens Allen Baker verrassender zijn. Rood vlees is bijvoorbeeld een van de voedingsmiddelen die bij mensen de meeste gasvorming veroorzaken. Sinds enkele jaren is rood vlees steeds meer gecontra-indiceerd bij de implementatie van een gezond dieet vanwege de schade die het aan het lichaam veroorzaakt. Maar bovenal is het zwaar voor het lichaam, en zoals bij elk product dat rijk is aan eiwitten, vertraagt ​​het het verteringsproces.

Ten slotte is vooral de minder bekende kauwgom bevorderlijk voor de gasproductie. Ten eerste omdat het, zoals elk zoet product, een rem vormt op de spijsvertering. Dan omdat het zoetstoffen zoals sorbitol bevat, die voor het lichaam moeilijk te verteren zijn. Daarnaast heeft het kauwen door kauwgom zeker een hongeronderdrukkend effect, maar het zorgt er ook voor dat je een grote hoeveelheid lucht inslikt.

Om jezelf te ontlasten, zonder het risico te lopen om te stikken door de mensen om je heen, kan het daarom raadzaam zijn om te letten op je consumptie van gluten, lactose, suiker en vette producten die zeer rijk zijn aan eiwitten. Sommige vezelrijke groenten kunnen ook veel darmgassen produceren. Er is geen snelle oplossing omdat het deel uitmaakt van het verteringsproces. Maar om de schijn van winderigheid te voorkomen, is het beter om verstandig te eten.