Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier is alle hulp die u elke maand vergeet te claimen!  – Tuxbord

Hier is alle hulp die u elke maand vergeet te claimen! – Tuxbord

Weinig gepensioneerden realiseren zich dat ze recht hebben op staatssteun die hun financiële situatie kan verbeteren…

Na vele jaren van actief leven is eindelijk het uur aangebroken om met pensioen te gaan. Veel gepensioneerden worden echter geconfronteerd met een moeilijke realiteit. Hun pensioen is vaak niet genoeg om in hun levensonderhoud te voorzien. Maar wat ze misschien niet weten, is dat er steun voor hen is. In dit artikel geven we je een uitgebreide lijst van de vaak over het hoofd geziene rechten die ze kunnen claimen.

Hulp bij het aanvullen van het ouderdomspensioen

Terwijl sommige gepensioneerden er op kunnen rekenen hun vermogen of spaargeldDit is niet bij iedereen het geval. Sterker nog, een groot deel van hen worstelt om rond te komen van hun magere pensioen. Er is echter veel hulp waar ze om kunnen vragen.

Met name de Solidariteitsuitkering Ouderen, ook wel de Ouderdomsminimum genoemd. Deze bijstand is bedoeld voor gepensioneerden met een laag inkomen. Om er echter van te profiteren, U moet minimaal 65 jaar oud zijn. ASPA stelt gepensioneerden met een bescheiden inkomen in staat om hun dagelijkse uitgaven beter te beheren en om te gaan met de kwetsbaarheid die gepaard gaat met de hoge kosten van levensonderhoud.

Naast ASPA, hulp van Aanvullende pensioenfondsen te veel. Je hebt met name Agrirc-Arrco en Ircantec. Deze steun kan worden ingezet voor projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leefomgeving van gepensioneerden. Bijvoorbeeld om in hun woning te werken, of om huishoudhulpen in te huren. Hoe u deze hulp kunt krijgen, kunt u het beste contact opnemen met uw aanvullend pensioenfonds.

READ  Super Rez Zoom-voorbeelden zijn geweldig

pensioen rechten

Ongeveer 5 tot 10% van de Franse gepensioneerden vraagt ​​niet hun volledige pensioen aan. Deze situatie betreft vooral mensen die een aantal jaren in Frankrijk hebben gewerkt. voordat u naar het buitenland gaat. Maar ook degenen die hebben bijgedragen aan verschillende pensioenregelingen zonder te onthouden dat ze op elk daarvan rechten hebben opgebouwd.

Om te weten of u recht heeft op een volledig pensioen, kunt u het beste contact opnemen met het Pensioenfonds om uw rechten te checken. Je kunt hetzelfde doen met retrograde lijfrente. Als uw overleden echtgeno(o)t(e) heeft bijgedragen aan zijn pensioen, heeft u namelijk recht op een deel van zijn pensioen. Helaas is deze functie vaak onbekend bij gepensioneerden.

Gezondheidshulp

Sommige senioren hebben ook recht op veel gezondheidsvoordelen. Zo is er hulp bij het betalen van een toeslag. Dit betreft vooral Mensen met bescheiden middelen, maar hoger dan het plafond dat recht geeft op CMU-C. Deze bijstand wordt verstrekt in de vorm van een chequecertificaat voor een bedrag van 550 euro aan personen ouder dan 60 jaar.

Het Universal Service Employment Examination (CESU) is ook een waardevol hulpmiddel. Senioren en gepensioneerden mogen betalen voor diverse huishoudelijke diensten. We zijn vooral aan het nadenken werk of huishoudelijke hulp. Deze hulp maakt het leven van gepensioneerden gemakkelijker door hen thuis hulp te laten krijgen en kan worden gebruikt om dienstverleners onder de gegeven omstandigheden te belonen.

Redenen om geen financiële steun te gebruiken

Helaas maken veel senioren geen aanspraak op deze toeslagen. De redenen om het niet te gebruiken zijn divers. Sommige mensen zijn zich simpelweg niet bewust van het bestaan ​​van deze hulpmiddelen. Weer anderen worden ontmoedigd door de complexiteit van de administratieve procedures.

READ  De chatbot van Google, Bard, is nu beschikbaar in het Engels in 180 landen

Het komt ook voor dat sommige gepensioneerden bang zijn om ‘gestigmatiseerd’ te worden door deze hulp te accepteren. Daarom is het noodzakelijk gepensioneerden voor te lichten over hun rechten om ongelijkheden te verminderen en hun toegang tot deze voordelen te vergemakkelijken.