Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hidalgo, Pecres en zes andere gekozen functionarissen veroordelen de “schande” van de organisatie van COP 29 in Azerbeidzjan

Hidalgo, Pecres en zes andere gekozen functionarissen veroordelen de “schande” van de organisatie van COP 29 in Azerbeidzjan

De VN-klimaatconferentie (COP28) werd dit jaar gehouden in Dubai, een land dat ook bekritiseerd is vanwege zijn afhankelijkheid van koolwaterstoffen. Amr El-Feki/Reuters

Acht belangrijke gekozen functionarissen van zowel rechts als links zijn krachtig veroordeeld Zondag La Tribune Het organiseren van de negenentwintigste VN-conferentie over klimaatverandering in Azerbeidzjan, gezien het feit dat “Een conferentie van schaamte en schande voor Frankrijk, de Europese Unie en de democratieën“.

In feite zal het regime onvermijdelijk zijn kleren gebruiken om zichzelf te vrijwaren van zijn aanvallen op het pluralisme en de mensenrechten.», beschuldigt de burgemeesters van Parijs (Anne Hidalgo, PS), Montpellier (Micael Delafosse, PS), Straatsburg (Jean Parseghian, EELV), de burgemeesters van de regio Ile-de-France (Valerie Pécresse, LR), Occitanie (Carole Delga, PS) en Hauts-de-France (Xavier Bertrand, LR), evenals de leider van de LR-senatoren, Bruno Ritello, en de voormalige burgemeester van Marseille, Michel Rubirola (EELV).

Onderdrukking en afhankelijkheid van koolwaterstoffen

Azerbeidzjan zal van 11 tot 22 november 2024 gastheer zijn van de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP29), volgens de resolutie die maandag in Dubai is aangenomen door de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28). Het land is sterk afhankelijk van koolwaterstoffen, die goed zijn voor ongeveer de helft van zijn bbp, en kreeg een paar dagen geleden steun van Armenië, ondanks gewapende incidenten waarbij de twee landen vaak tegenover elkaar kwamen te staan.

De acht gekozen functionarissen veroordelen de repressie van Bakoe tegen zijn tegenstanders, ook buiten zijn grondgebied, en zijn van mening dat “Een schandaal benoemen“het is als”Het groene licht voor het tribale dictatoriale regime onder leiding van (president) Ilham Aliyev“.

Bovendien komt het na “Militaire staatsgreep tegen Armenië en Nagorno-KarabachDe Armeense separatistische enclave werd afgelopen september door Azerbeidzjan tijdens een bliksemaanval volledig hersteld.

Er moet een einde komen aan de straffeloosheid van het regime in Bakoe. Om deze reden roepen wij Frankrijk en de Europese Unie dringend op om alles te doen wat in hun macht ligt om ervoor te zorgen dat er een andere site wordt gevonden die COP29 host.», concludeerden de acht gekozen functionarissen, die ook wijzen op «Corruptie systeem“Opgericht door Baku voor”Zijn invloed in Europa uitbreiden“.

READ  Live - Oekraïne: Noord-Korea helpt Rusland bij “massamoord op Oekraïners”, beschuldigt Kiev