Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het zit erop, Microsoft is gestopt met het ontwikkelen van games voor de Xbox One |  Xbox One

Het zit erop, Microsoft is gestopt met het ontwikkelen van games voor de Xbox One | Xbox One

De Xbox One-console ligt vanaf november 2013 in de schappen en viert dit jaar dus zijn 10e verjaardag. Na een ingewikkelde lancering werkt de console nog steeds prima, maar zullen er geen games meer op uitgebracht worden.

De Xbox One-cyclus is officieel voorbij

Toen de nieuwe Xbox Series X- en Xbox Series S-consoles werden aangekondigd, beloofde Microsoft dat we nog geen jaar of twee exclusieve games voor de nieuwe hardware zouden zien. En de belofte werd waargemaakt, want Xbox One werd nog ongeveer twee jaar ondersteund.

Maar het is nu voorbij. In een interview met Axios bevestigde Xbox Studios-directeur Matt Booty dat het bedrijf zich nu exclusief richt op de nieuwe generatie consoles. Hij zei dat er momenteel geen intern team werkt aan games voor oudere generatie consoles, naast het ondersteunen van doorlopende games zoals Minecraft.

Matt Booty maakte ook van de gelegenheid gebruik om je eraan te herinneren dat de huidige games alleen zijn uitgebracht op Xbox Series X | S en beschikbaar op Xbox Game Pass kan vaak in de cloud worden gespeeld, en dus op Xbox One in live streaming voor Xbox Game Pass-eindabonnees.

bron

READ  Deze geweldige nieuwe gratis Steam-game is een prachtige en unieke RPG: probeer hem nu!