Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het was mogelijk om via internet toegang te krijgen tot duizenden bijeenkomsten van het Duitse leger

Het was mogelijk om via internet toegang te krijgen tot duizenden bijeenkomsten van het Duitse leger

Media meldden op zaterdag 4 mei dat een inbreuk op de computerbeveiliging toegang gaf tot informatie over minstens 6.000 Duitse legerbijeenkomsten die werden gehouden op het videoconferentieplatform Webex. olie onlineDit was twee maanden nadat via dezelfde tool een geheime militaire bijeenkomst was gelekt.

Via een zoekopdracht uitgevoerd door de nieuwssite was het mogelijk om toegang te krijgen tot het adres, de datum, de tijd of de naam van de persoon die belangrijke Duitse legerbijeenkomsten op Webex belde.

“Ruim 6.000 bijeenkomsten online te vinden”Schrijf de oliewaarvan sommige zijn geclassificeerd, bijvoorbeeld met het onderwerp van langeafstandsraketten van de Taurus, geclaimd door Oekraïne of “digitaal slagveld”.

Computerarchitectuur met lage complexiteit

Bovendien waren de virtuele vergaderruimten voor de 248.000 leden van het Duitse leger dankzij een eenvoudige IT-architectuur gemakkelijk te identificeren en niet met een wachtwoord beveiligd. olie online Ze zouden onder meer de digitale vergaderruimte van Ingo Gerhartz, commandant van de Luftwaffe, hebben gevonden.

De naam van laatstgenoemde werd in maart genoemd toen een geheim gesprek tussen hoge officieren in het Duitse leger uitlekte. Ingo Gerhartz was een van de serviceleden die naar verluidt de vereiste aanmeldingsgegevens op Webex niet gebruikten. De onderschepping van dit gesprek door de Russische inlichtingendiensten veroorzaakte een schandaal in Duitsland en bracht het land in verlegenheid tegenover zijn bondgenoten.

volgens Olie onlineHet Duitse leger hoorde pas na vragen van journalisten over de inbreuk op de beveiliging. Dezelfde tekortkomingen werden blootgelegd door Netzbegrünung, een vereniging van online-activisten, legden de media uit.

In antwoord op een vraag van Agence France-Presse bevestigde een woordvoerder van het Commando “Cyberspace en Informatie” van het Duitse leger dat de Webex-instantie van het leger “weergavefout” Eenmaal bekend, werd het gecorrigeerd “binnen 24 uur”. “Het was niet mogelijk om zonder medeweten van de deelnemers of zonder toestemming deel te nemen aan videoconferenties; Daarom kan geen enkele vertrouwelijke inhoud de conferenties verlaten.”Dit werd door de spreker bevestigd.

READ  Schotland: enorm buisvormig hotel veroorzaakt schandaal

volgens olie onlinede Webex-instanties van bondskanselier Olaf Scholz, het ministerie van Financiën of het ministerie van Economische Zaken vertonen dezelfde gebreken en de media konden zaterdag verbinding maken met de digitale vergaderruimtes van Olaf Scholz en Robert Habeck, vice-kanselier.

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud