Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Verenigd Koninkrijk slaagt er niet in om vanuit huis satellieten de ruimte in te lanceren

Het Verenigd Koninkrijk slaagt er niet in om vanuit huis satellieten de ruimte in te lanceren

Het zou een enorme sprong voorwaarts worden voor de Britse ruimtevaartindustrie: op maandag 9 januari werd de allereerste raket vanaf Britse bodem de ruimte in gelanceerd, met succes losgemaakt van het vliegtuig dat hem vervoerde, waardoor het land in de ‘exclusieve’ club werd gekatapulteerd die in staat was om voertuigen de ruimte in sturen.De ruimte. baan. De Virgin Orbit Boeing 747 met de 21 meter lange raket vertrok maandag om 23.02 uur vanaf Newquay Airport in het zuidwesten van Engeland om negen satellieten de ruimte in te lanceren, het eerste Britse vliegtuig van de Verenigde Staten.

Terwijl Britse nieuwszenders deze historische prestatie plaagden, kondigde Virgin Orbit een anomalie aan die verscheen in de beklimming van de “Cosmic Girl” -raket in een baan om de aarde.

De Richard Branson Company kondigde aanvankelijk echter aan dat de raket met succes was gescheiden van het vliegtuig en dat de motoren rond 12.15 uur op 35.000 voet boven de Atlantische Oceaan, ten zuiden van Ierland, ontstaken om de gewenste baan te bereiken. Ten slotte zou het de negen satellieten die het aan boord had niet in een baan om de aarde brengen. De raket slaagde erin veilig terug te keren naar de cosmodrome.

Het Virgin Orbit-bedrijf van de Britse miljardair Richard Branson, dat gespecialiseerd is in het lanceren van kleine satellieten in de ruimte, leidde de missie genaamd “Start Me Up”. Voor het eerst zullen satellieten vanuit Europa (exclusief Rusland) worden gelanceerd, zei Ian Annette, adjunct-directeur van de British Space Agency, zondag, en beschreef de lancering als een ” nieuw tijdperk “ voor verkenning van de ruimte.

Laatste voorbereidingen rond de Virgin Boeing 747 voor de lancering in het Newquay Space Centre in Cornwall op 9 januari 2023.

“Toetreding tot deze zeer exclusieve club van lanceringslanden is erg belangrijk omdat het ons onze eigen privétoegang tot de ruimte geeft, deze soevereine toegang tot de ruimte die we nog niet eerder in het VK hebben gehad.”Dit werd maandag uitgelegd op BBC’s Melissa Thorpe, directeur van Spaceport Cornwall, van waaruit het vliegtuig vertrok. Geopolitiek gezien, “Het geeft ons controle over wie en hoe we lanceringen organiseren.”Ze voegde eraan toe en merkte op dat Europa de toegang tot de Russische Sojoez-draagraket heeft verloren sinds de invasie van Oekraïne, wat haar toegang tot de ruimte heeft geschaad.

bijzondere werkwijze

De 21 meter lange raket, genaamd LauncherOne, was bevestigd onder de vleugel van een gemodificeerde Boeing 747 genaamd “Cosmic Girl”. Eenmaal op de juiste hoogte vuurde het vliegtuig de raket af, die vervolgens zijn eigen motor startte om zichzelf de ruimte in te stuwen en zijn lading in een baan om de aarde te brengen.

Het lanceren van een raket vanuit een vliegtuig is gemakkelijker dan verticaal opstijgen, omdat in theorie een eenvoudige landingsbaan voldoende is in plaats van een duur ruimtelanceerplatform. Dit is niet de eerste keer dat Virgin Orbit, dat een snelle en aanpasbare ruimtelanceringsservice biedt voor satellieten tussen 300 en 500 kilogram, door vliegtuigen gelanceerde raketten in een baan om de aarde heeft gelanceerd.

Geef de raket een naam

Het bedrijf werd in 2017 opgericht door de Britse miljardair Richard Branson en het bedrijf slaagde er in januari 2021 voor het eerst in om met deze methode een raket de ruimte in te sturen, nadat een Boeing 747 was opgestegen in de woestijn van Californië. Voor de lancering in het VK zullen negen satellieten voor verschillende doeleinden in een baan om de aarde worden gebracht. “Van het monitoren van de aarde tot het monitoren van stroperij tot het bouwen van satellieten en producten om ze in de ruimte te vervaardigen”legde Melissa Thorpe uit.

decodering: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Jeff Bezos, Richard Branson, Elon Musk: De strijd van de miljardairs om de ruimte

Tot die tijd moesten Britse satellieten van buitenaf de ruimte in worden gelanceerd. Maar het land zoekt steun voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, nadat de Brexit haar rol in Europese projecten in twijfel trok. Naast de Spaceport in Cornwall wil het VK een ruimtebasis openen in Sutherland, in het noorden van Schotland, en een andere op een eiland in de Shetlands. Volgens een verklaring van de Schotse regering begin januari zijn lanceringen gepland vanaf deze twee bases “in de komende maanden”.

De wereld met Agence France-Presse

READ  Diversen - Justitie | Bouches de Rhône: een groothandel die ervan wordt verdacht honderden tonnen Spaanse groenten in het Frans te "toekennen"