Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het pad is eindelijk duidelijk voor AMD Ryzen-gebruikers!

Windows en AMD hebben eindelijk oplossingen uitgerold om compatibiliteitsproblemen tussen het nieuwe besturingssysteem en Ryzen-CPU’s op te lossen.

Sinds begin oktober hebben we u al verschillende keren verteld over de prestatieproblemen die sommige gebruikers van Ryzen-processors onder Windows 11 hadden. Microsoft en AMD hebben eindelijk de handen uit de mouwen gestoken om bugs aan te pakken, die Het moet op een natuurlijke manier worden opgelost.

Ter herinnering: er waren twee hoofdtypen. De eerste heeft betrekking op de responstijd van de L3-cache, die zonder duidelijke reden bijna verdrievoudigde. De tweede heeft betrekking op het probleem van het verdelen van de belasting over de verschillende processorkernen. Samen kunnen deze twee fouten Het nieuwe besturingssysteem aanzienlijk vertragen; Verschillende benchmarks rapporteerden 3 tot 15% lagere prestaties.

AMD heeft een bestand gepubliceerd communicatie Meerdere updates gemeld. Deze compatibiliteitsproblemen zouden op natuurlijke wijze moeten worden opgelost. Allereerst zorgt Microsoft sinds gisteren voor het cachegedeelte van de beschikbare software-update. In de updatedocumentatie KB5006746 (build 22000.282), Dat kunnen we lezen “Lost een probleem op met de L3-cache dat de prestaties op machines met AMD Ryzen-processors kan beïnvloeden na een upgrade naar Windows 11”.

Wat betreft het aspect van de belastingsverdeling, AMD heeft ervoor gezorgd met een patch van zijn stuurprogramma. Dus de nieuwste release van de Amd Ryzen Chipset-driver (3.10.08.506) zou deze compatibiliteitsproblemen moeten oplossen. bovenstaand lapje Officieel kunnen we dat lezen.”Herstel de verwachte functionaliteit en het gedrag van UEFI CPPC2 (“Preferred Kernel”) in Windows 11 versie 22000.189 of hoger“.

Gebruikers die AMD Ryzen-processors gebruiken, kunnen eindelijk genieten van het nieuwe besturingssysteem zonder in te boeten aan prestaties.

Hoe worden deze fixes geïnstalleerd?

Om van deze oplossingen te profiteren, is het heel eenvoudig. Eerst, je hoeft alleen maar te controleren Updates voor je apparaat; U moet toegang hebben tot: Nieuwe Windows-buildDat lost het distributieprobleem op. Wat betreft de cache-latentie, u kunt het stuurprogramma downloaden vanuit een bestand lapje Van AMD of rechtstreeks naar dit is het adres. Het proces is heel eenvoudig, maar als je twijfelt, wordt alles stap voor stap uitgelegd Deze pagina.

READ  Deze robottonijn zwemt als een echte vis

Houd er echter rekening mee dat er nog steeds enkele oudere Ryzen-CPU’s zijn die niet worden ondersteund onder Windows 11. Dit geldt met name voor Ryzen van de eerste generatie, inclusief Threadrippers. De volledige lijst is beschikbaar op de patch. Maar over het algemeen is er eindelijk iets om over te lachen voor gebruikers die AMD-processors gebruiken. Dit betekent dat het eindelijk mogelijk is om te upgraden naar Windows 11 zonder concessies te doen aan de prestaties. Niet te snel!